כיבים בתריסריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיבים בתריסריון
    סיגלית
    12/09/2012

שלום. אני בת 38 . התגלו כיבים מרובים על בסיס מורם החל מהתריסריון הדיסטלי. בביופסיה שלקחו ראו סימני דלקת . הומלץ לי המשך בירור בגסטרו.
    ברקע יש לי סקלרודרמה קרסט. נוטלת ניפדיפין.
    נוטלת שניים לוסק ולמעט גיהוקים רבים אין לי תופעות אחרות.
    מה יכולה להיות הדלקת הזו? הליקובקטר שייך לפה?(הוא לא רשם שראה חידק)והאם היא ניתנת לטיפול ?..
    המון תודה.. ושנה טובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיבים בתריסריון

הוספת תגובה

• כיבים בתריסריון - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/09/2012

הליקובקטר גורם לכיבים באיזור הקריבני (הקרוב יותר) ופחות בדיסטלי. אחת הסיבות השכיחות ביותר היא נטילה של תרופות לשיכוך כאבים מסוג NSAIDS (אטופן/קספו/ארקוקסיה/ברקסין/וולטרן והרשימה ארוכה...). סיבה נוספת יכולה להיות מעורבות כלי הדם הקשורה בסקלרודרמה. קשה לקבוע רק על סמך הנתונים שמסרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כיבים

סיגלית
    13/09/2012

תודה..
    אני נוטלת לוסק ניפדיפין ולוסטרל(לדיכאון)
    תרופות אלו שייכות למשפחה שרשמת?
    על סמך הנתונים כרגע (דלקת בכיבים) אילו בדיקות צפויות לי אצל הגסטרואנטרולוג?(יש לי תור עוד חודש)ואיזה טיפול אפשרי או צפוי?
    תודה מראש.. ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כיבים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    14/09/2012

התרופות אינן שייכות למשפחה זו.
    ההחלטה על המשך בירור לוקחת בחשבון גם סימפטומים, בדיקות מעבדה וכו' ולכן לא אוכל לדעת מה המשך הבירור מבלי להכיר לעומק את הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו