נפיחה מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחה מרובה
    ערן
    20/01/2013

שלום רב,
    אני תלמיד תיכון, כבר שלוש שנים יש לי מן בעיה של "הפלצות יתר", כל יום שאני בכיתה אני חייב לפלוט נפיחה ובגלל שמסביבי אנשים אני לא יכול לעשות את זה ובגלל זה "מחזיק" את זה ולא פולט - כתוצאה מזה (כאשר אני מונע את הפליטה) נגרמים לי כאבי בטן נוראיים שמקשים עליי את "ההחזקה" ובכך אני צריך "להחזיק" חזק יותר בשביל לא לפלוט.. לפעמים בעת שאני "מחזיק" את הנפיחה לאורך זמן הכאבים רק הולכים ומתגברים ומתחילים להשמע קולות חזקים מהבטן ( הקולות שיוצאים מהבטן לעיתים כל כך חזקים שהם עצמם נשמעים כנפיחה חזקה)..
    לפני כשנה יצאתי לטיול בחו"ל עם הכיתה ואותה בעיה צצה שם אבל, משום מה, שם המצב הלך והחריף - זה היה טיול של שמונה ימים שרוב הזמן אתה באוטובוס ולא היה יום אחד שלא הייתה לי "התקפת נפיחות" שהייתי חייב לפלוט אבל עצרתי בחוזקה בגלל שהייתי בתוך אוטובוס עם אנשים - בימים האחרונים של הטיול המצב עוד יותר החריף והכאבים הנלווים בעת שאני עוצר את עצמי מלפלוט הלכו והתעצמו עד שהגעתי למצב שאני מרגיש כאילו מערכת העיכול שלי הולכת להתפוצץ.. ברוך השם עברתי את הטיול בשלום, אבל המצב לא השתנה.. עדיין אני מרגיש שאני חייב "להפליץ" כל 5 דקות..
    אז השאלה שלי היא מה לעשות בשביל לטפל בבעיה שלי (אני כבר מזמן מבין שיש לי בעיה וזה לא דבר נורמטיבי)? ואיך אני יכול לבדוק שלא קרה למערכת העיכול שלי שום דבר מסוכן?
    חשוב לי לציין שאני מאוד מתבייש לפנות לרופא המשפחה ששלי בקשר לבעיה הזאת.. אז הפורום הזה הוא תקוותי האחרונה..
    תודה רבה רבה על הסבלנות וסליחה על האורך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחה מרובה

הוספת תגובה

• נפיחה מרובה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    27/01/2013

שלום

ישנן סיבות רבות למה שאתה מתאר. יכולה להיות כתוצאה מאי סבילות למוצרי חלב, לעיסת מסטיק רבה ללא סוכר, שתייה מוגזת בכמות רבה וכו. מתבייש או לא תנסה את הרופא, הוא רופא כך שאין צורך להתבייש

בברכה

דר אלכס גלר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו