הליקובקטר פילורי - לטפל או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטר פילורי - לטפל או לא?
    שי
    08/10/2013

שלום,
    אני בחור בן 21 בשירות הצבאי. מזה שנה שמופיעים לי כאבים חדים בגב התחתון מלווים בשלשול מיד לאחר הכאב ולאחר מתן הצואה ישנה הקלה. התדירות לא קבועה, לפעמים נעלם לחודש, לפעמים פעם בשבועיים שלוש, היה חודש שהכאבים חזרו פעם בשבוע (אולי בגלל לחץ בצבא?).
    עברתי בדיקות צואה ובדיקות דם שהיו תקינות. עברתי בדיקת גסטרו וקולונו - בביופסיה מהקיבה נמצא - chronic gastritis helicobacter pylori associated.
    הרופאת יחידה בבסיס המליצה על טיפול משולש כמקובל.
    השאלה שלי היא האם לטפל - לאחרונה יותר מחודש לא קרה מקרה של התקפת כאבים בגב, הבנתי שלרוב האוכלוסיה יש את החיידק, ואף יש לו השפעות חיוביות מנגד לשליליות. (בנוסף קראתי בפסקה על מחקר שמצא קשר הפוך בין הימצאות החיידק לשלשולים שזה הבעיה העיקרית שלי - כאבי הגב מלווי שלשולים!)
    בבקשה ובתודה מראש
    חייל טרוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי - לטפל או לא? - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    24/10/2013

איני חושב שיש קשר בין הכאב בגב ובין מציאות הליקובקטר בקיבה אלא אם כן יש לך כיב קיבה או תרסריון שנתן לאבחן רק בגסטרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו