בקע סרעפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע סרעפתי
    קושל אלקסנדרה
    07/11/2013

בת 40 ,לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת גסטרו (צינור מוכנס לכיבה דרך הפה) עקב צרבות נוראיות לא משנה מה אוכלת ועוד יותר גרפסים חומציים.אובחן אצלי בקע סרעפתי (הרופא טוען כי יש לי קושי בהחזקת אוויר בכיבה) , קיבלתי טיפול של אמפרודקס בתקופה של חצי שנה ,חודש ראשון פעמיים ביום ואחר-כך פעם ביום. לאחר מס' חודשים החלטתי כי המצב השתפר והפסקי את התרופה , אחרי כשלושה ימים הגזים והגרפסים חזרו במלוא העוצמה.
    חזרתי לרופא גסטרו נתן לי שוב אמפרדקס פעמיים ביום לשלושה חודשים ונאמר לי כי כנראה אצטרך את התרופה לפרק זמן ממושך. היום אני כ10 ימים אחרי שלוקחת את התרופה פעמיים ביום ושום דבר הגזים והגרפסים ממשיכים. דיברתי עם הרופא (טלפונית) אולי יש בדיקה שאפשר לעשות ע"מ לדעת ממה נובעת ההחמרה, הוא החליף לי תרופה ל-LEMEPREZOL וטוען שאין צורך בבדיקות.
    חייב לציין כי אני סובלת מעודף משקל קל - כ7 ק"ג שאני מנסה להוריד אבל בגלל כל מיני בעיות קיבה אני לא מצליחה לאכול סלטים וירקות כי כל דבר גורם לכאבים. רק קרקרים ושיבולת שועל ותה מרגיעים את המצב , אבל גם משמינים!!!
    שאלות:
    1. האם יש בדיקה(דם או אולטרסאונד) שאפשר לעשות ע"מ לבדוק למה חלה החמרה ?
    2. מה ההבדל בין שתי התרופות שהוחלפו?
    3. יש איזה שהיא דיאטה שיכולה אולי להרגיע את הכיבה ואוכל להפסיק את הטיפול התרופתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע סרעפתי

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    08/11/2013

יש קשר בין רפלוקס ובין בקע סרעפתי ויש גם קשר בין משקל עודף ורפלוקס כך שיש לך 2 גורמים המשחקים תפקי.
    לקיחת תרופות מקבוצת PPI אלה שקבלת בעבר ועכשין לא מרפאות ורק מפסיקות את הרפלוקס החומצי מהקיבה.
    המסקנה לכן שיש להמשיך לקחת אותן.
    מציע לתת עוד צאנס ואם לא לחפש סיבות נוספות כי בעבר זה עזר.
    יש דברים שכדאי להפסיק לאכול למשל מיצי הדרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו