מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הופעת מחלת קוליטיס לאחר כימותרפיהאבי01/04/2016
שלום רב.
אני גבר בן 46 שלא סבל מימיו מדלקות במעיים או בקיבה.
לצערי,לפני כ-4 חודשים חליתי בסרטן האשך,עברתי כריתה של האשך והתחלתי לקבל טיפול אגרסיבי של 4 מחזורים של טיפול כימותרפי עקב גרורות שהתגלו בחלל הבטן.
שבוע אחרי המחזור הראשון של הטיפולים,התחלתי לסבול מכאבי בטן,עמוק מתחת לצלעות בצד שמאל.
הכאבים התבטאו רק כשאני נושם עמוק,מפהק,כשיש גיהוק/גרפס וכשהייתי מתהלך יותר מחמש דקות.הכאב מאופיין כדקירה באזור שמתחת לצלעות צד שמאל.
עברתי במיון סי טי בטן והתברר שיש לי קוליטיס לדבריהם(ללא עצירות ושלשולים)והתחלתי לקבל טיפול אנטיביוטי חזק של פלג'ל ואופלודקס,טיפול שהחליש אותי עוד יותר וגורם לי לתופעות לוואי קשות.
לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי,קיוויתי לשכוח מהקוליטיס,אך לצערי הקוליטיס חזר גם בין המחזור השני והשלישי של הטיפולים הכימותרפיים ובין המחזור השלישי והרביעי וכרגע אני סיימתי את המחזור הרביעי ונראה מה יהיה.
שאלותיי בבקשה הם:
1.האם יש סיכוי,שעכשיו לאחר סיום כל הטיפולים הכימותרפיים הקוליטיס לא יחזור עוד?2.האם הקוליטיס יכול להפוך לכרוני גם אם סיימתי את הטיפולים?
3.מה הטיפול הנכון לקוליטיס חוץ מהטיפול האנטיביוטי במידה והוא הופך לכרוני ומופיע מידי פעם?
תודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת מחלת קוליטיס לאחר כימותרפיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן18/04/2016ראשית אין הוכחה שיש אמנם קוליטיס. תסמינים הקשורים לכימוטרפיה ידועים ורובם עוברים לאחר הטיפולים , בטווחי זמן שונים. יש להתייעץ עם האונקולוג ואם ימשיכו התלונות לפנות אולי לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)