בדיקת גאסטרוסקופיה וושט בארט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת גאסטרוסקופיה וושט בארט
    אביטל
    23/01/2019

בת 35 נמצאת מס' שנים במעקב גאסטרואנטרולוגי בשל אנמיה מחוסר ברזל וחוסר ספיגתו. לפני מס' שנים נכרת אצלי פוליפ מסוג טובולר אדנומה ומאז במעקב קולונוסקופיה כל מס' שנים. בנוסף נמצא אצלי רפלוקס קיבתי וושטי וברקע גם מחלת כליות כרונית מסוג IGAN. בשל הרפלוקס טופלתי מס' שנים באומפרדקס/לנטון במינון גבוה וכשהיתה רמיסיה הפסקתי טיפול ולקחתי רק במקרים קשים. נאמר לי בעבר שזה עלול לגרום לאי ספיקת כליות ולכן הפסקתי ולקחתי רק כשהייתי חייבת. לפני מס' שנים עברתי גאסטרוסקופיה ובביופסיה נכתב תאי z ליין אי רגולרים. לפני 3 שבועות עברתי שוב בדיקה בשל החמרה בצרבות ונכתב לי בביופסיה בארט קצר. עם ההמלצות של הרופאה שהן: נטילת אומפרדקס במינון של 20mg×2/day ובדיקת גאסטרוסקופיה אחת לשנה. שאלותיי הן: 1. מה המשמעות של בארט קצר? (קראתי באינטרנט שזה עלול להוביל לממאירות ולסרטן הוושט) 2. האם אכן מצריך טיפול קבוע על בסיס יומיומי כדי למנוע החמרה? 3. האם הטיפול שנרשם לי אכן טוב? 4. האם בדיקת גאסטרוסקופיה אחת לשנה זה המעקב המקובל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר מוחמד מסארוה
    23/01/2019

הי
    הטיפול והמערב סהכ סבירים
    ניהול מקרה של בארט מחייב ביקור פורמאלי במרפאה
    בבקשה לפנות למרפאת גסטרו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו