בעיה בעיכול מוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בעיכול מוצרי חלב
    נעמה
    20/02/2019

שלום
    אני בת 31 , סובל מזה 14 שנה מהפרעות עיכול- כאבי בטן , שלשולים כמה פעמים בחודש, לעיתים בחילות וצרבות. שמתי לב שהרבה פעמים סוגים שונים של מזון מעוררים את הסימפטומים- בעיקר מוצרי חלב, קטניות, פירות, ממתיקים, מתוקים למיניהם, ואוכל ג'אנק ומטוגן. כלומר יש הרבה מאד מזונות שאני נאלצת להימנע מהם כדי להימנע מהתסמינים.

עברתי בירור מלא (מדדי דלקת שליליים, קלפרוטקטין שלילי, בדיקת גסטרו תקינה לחלויטין, CTE תקין לחלוטין, אין הפרעות ספיגה באיסוף צורה לשומן, תפקודי כבד ולבלב תקינים). הומלץ לי על קולונוסקופיה אבל סירבתי לעשות את הבדיקה. המצב הוגדר כ-IBS.
    אני יודעת בוודאות שיש לי רגישות ללקטוז (עשיתי טסט) ולכן נמנעתי ממוצרי חלב עם הרבה לקטוז כי הם מעוררים את הסימפטומים. אך לאחרונה שמתי לב שגם מוצרי חלב נטולי לקטוז (כגון חלב דל או נטול לקטוז) גורמים לי לאותם תסמינים של כאבי בטן ושלשול. ולכן כרגע הפסקתי לאכול מוצרי חלב כלל חוץ מגבינה צהובה וקצת חמאה.
    מה יכולה להיות הסיבה שאני לא מעכלת מוצרי חלב דלי לקטוז ואפילו חלב שהוא נטול לקטוז?אני מאד אוהבת מוצרי חלב וזה מאד מגביל אותי וגם אין לי מספיק סידן (יש לי אוסטאופניה בבדיקת צפיפות עצם). האם ניתן לעשות עם זה משהו?

בתודה,
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעיכול מוצרי חלב

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר מוחמד מסארוה
    20/02/2019

הי
    לפעמים יש גם רגישות לגלוטן (לא צליאק).
    יש דיאטה בשם lowfodmap
    בעזרת דיאטנית אפשר לחנך את מערכת העיכול לקבל יותר מאכלים.
    נסית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נעמה
    20/02/2019

תודה על התגובה
    צליאק אכן אין לי -הוכח בביופסיה של גסטרו
    לא ניסיתי foodmap
    האם כל דיאטנית יכולה לעזור לי? או שאני אמורה לפנות למישהי עם התמחות מסוימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר מוחמד מסארוה
    20/02/2019

בהחלט
    יש מצב שהוא לא ללינק אבל בכל זאת גלוטן עושה תמונה של מעי רגיז
    מומלץ לפנות לדיאטנית גסטרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו