מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בעיכול מוצרי חלבנעמה20/02/2019
שלום
אני בת 31 , סובל מזה 14 שנה מהפרעות עיכול- כאבי בטן , שלשולים כמה פעמים בחודש, לעיתים בחילות וצרבות. שמתי לב שהרבה פעמים סוגים שונים של מזון מעוררים את הסימפטומים- בעיקר מוצרי חלב, קטניות, פירות, ממתיקים, מתוקים למיניהם, ואוכל ג'אנק ומטוגן. כלומר יש הרבה מאד מזונות שאני נאלצת להימנע מהם כדי להימנע מהתסמינים.
עברתי בירור מלא (מדדי דלקת שליליים, קלפרוטקטין שלילי, בדיקת גסטרו תקינה לחלויטין, CTE תקין לחלוטין, אין הפרעות ספיגה באיסוף צורה לשומן, תפקודי כבד ולבלב תקינים). הומלץ לי על קולונוסקופיה אבל סירבתי לעשות את הבדיקה. המצב הוגדר כ-IBS.
אני יודעת בוודאות שיש לי רגישות ללקטוז (עשיתי טסט) ולכן נמנעתי ממוצרי חלב עם הרבה לקטוז כי הם מעוררים את הסימפטומים. אך לאחרונה שמתי לב שגם מוצרי חלב נטולי לקטוז (כגון חלב דל או נטול לקטוז) גורמים לי לאותם תסמינים של כאבי בטן ושלשול. ולכן כרגע הפסקתי לאכול מוצרי חלב כלל חוץ מגבינה צהובה וקצת חמאה.
מה יכולה להיות הסיבה שאני לא מעכלת מוצרי חלב דלי לקטוז ואפילו חלב שהוא נטול לקטוז?אני מאד אוהבת מוצרי חלב וזה מאד מגביל אותי וגם אין לי מספיק סידן (יש לי אוסטאופניה בבדיקת צפיפות עצם). האם ניתן לעשות עם זה משהו?
בתודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר מוחמד מסארוה20/02/2019הי
לפעמים יש גם רגישות לגלוטן (לא צליאק).
יש דיאטה בשם lowfodmap
בעזרת דיאטנית אפשר לחנך את מערכת העיכול לקבל יותר מאכלים.
נסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נעמה20/02/2019תודה על התגובה
צליאק אכן אין לי -הוכח בביופסיה של גסטרו
לא ניסיתי foodmap
האם כל דיאטנית יכולה לעזור לי? או שאני אמורה לפנות למישהי עם התמחות מסוימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר מוחמד מסארוה20/02/2019בהחלט
יש מצב שהוא לא ללינק אבל בכל זאת גלוטן עושה תמונה של מעי רגיז
מומלץ לפנות לדיאטנית גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)