שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חלי
    13/01/2009

בעוד כשבוע עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה. מה שמאוד מדאיג אותי זה שאסור לאכול ולשתות 8 שעות לפני הבדיקה. אין לי סכרת, אבל הקיבה שלי מאוד רגישה ואני חייבת לאכול כל 3 שעות, במיוחד בבוקר, כדי למנוע חולשה ותחושת עילפון כתוצאה מהרעב. ביום הבדיקה ארוחת הבוקר שלי תהיה במקרה הטוב בשעה :11:00...!!! אני חוששת מאוד להתעלף מרוב חולשה.( ועוד אחרי זריקת טישטוש...). האם יש משהו שיכול להקל עלי בביצוע הבדיקה??? כיצד מבצעים את הבדיקה אצל אנשים חולי סכרת, שאסור להם להמנע מהאוכל הרבה שעות??? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרוסקופיה

ד''ר אהוד מלצר
    14/01/2009

חלי שלום
    בדיקת גסטרוסוקפיה מחייבת שהקיבה תהיה ריקה לחלוטין ולכן אין אפשרות לקצר את שעות הצום. מותר לך לשתות עד 4 שעות לפני הבדיקה וכדי להקל אפשר לשתות משקאות ממותקים (צלולים!!).
    באשר לחולי סכרת, אין להם בעייה להיות בצום. כל שעליהם לעשות זה להקטין את מינון התרופות המורידות את רמת הסוכר, כדי למנוע ירידת יתר של הסוכר בעקבות הצום.
    בהצלחה
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה-סכרת

פרופ' אלכסנדר פיש
    14/01/2009

חולים עם סכרת אשר צריכים לעבור בדיקת גסטרוסקופיה צריכים להמנע מנטילת תרופות לאיזון הסכרת לפני הבדיקה . זה יעזור למנוע ירידה ברמת הסוכר.
    במידת האפשר רצוי לתכנן ביצוע בדיקה בשעות הבוקר המוקדמות.
    למרות שצריך צום של 8 שעות לפני הבדיקה מותר לשתות מיים עד 3 שעות לפני הבדיקה. דבר זה עשוי להקל.
    בהצחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו