בלאגן בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלאגן בבטן
    עדי
    25/03/2009

אני צעירה בת 24 ולאחרונה (כחודשיים) סובלת מכאבי בטן, גזים ונפיחות בבטן באופן חריג. יש לציין כי אין לי היסטוריה של בעיות כאלו ואחרות הקשורות לבטן \ עיכול. לפני כשלושה וחצי חודשים התחלתי דיאטה שמטרתה להוריד את רמת הכולסטרול החריגה שיש לי בדם (276mg/dl הורדתי ל- 248) גם כן יש לציין כי תופעת הכולסטרול כבר קיימת אצלי מזה זמן רב ולא נובעת מתזונה לקויה, אלא מבעיה תורשתית ככל הנראה. בהוראת תזונאית אני אוכלת המון ירקות, ברנפלקס, לחם קל, מוצרי חלב רזים, כרובית, ברוקולי, אורז מלא וקצת קטניות. התוזנאית חושדת שמדובר ברגישות לגלוטן - לכן כבר שבוע וחצי לא אכלתי מוצרים עם גלוטן ובימים האחרונים אכן הנפיחות וכאבי הבטן ירדו אך בדיקת אולטראסאונד הראתה כמות גדולה של גזים בקיבתי.
    האם רגישות זו היא אכן נפוצה או שיש סיבות אחרות שיכולות לגרום לתופעות אלו?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלאגן בבטן

הוספת תגובה

• בלאגן

ד''ר אהוד מלצר
    26/03/2009

הסמפטומים שלך קרוב לודאי קשורים לשינוי התזונה. ריבוי ירקות עלול לגרום לגזים ולתופעות שאת מתארת. רגישות לגלוטן, או מחלת צליאק, יכולה גם כן לבוא לידי ביטוי דומה ואת זה ניתן לבדוק בקלות ע"י בדיקת דם - פני לרופא המשפחה בשאלה זו
    בברכה
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו