מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן ושאר תופעותבת 2217/04/2009
שלום רב,
אני בת 22 ואני סובלת מבעיות בבטן כ- 4 שנים. הבעיות הן בעיקר גזים ותחושת נפיחות בבטן, ולפעמים כאבי בטן ושלשולים. בנוסף לזה יש לי כל מיני תופעות שאני לא יודעת אם הן קשורות, כגון נשירת שיער, עייפות כרונית, שיכחה, יובש כרוני בעור (בעיקר בידיים, מלווה לפעמים בפצעים), מתן שתן תכוף וירידה בחשק המיני.
ביקרתי אצל הרבה רופאים וכולם פטרו אותי ב"תסמונת המעי הרגיז". חשוב לי לציין שמדובר ברופאים צבאיים ולכן אין לי אלטרנטיבה בבחירת הרופאים. רק לפני כחצי שנה הייתי אצל רופאה יסודית ששלחה אותי למספר בדיקות: אולטרסאונד בטן, בדיקת רגישות ללקטוז, בדיקת צליאק, וסדרה של בדיקות דם מקיפות שכולן יצאו תקינות, פרט לחוסר בויטמין B12 ובחומצה פולית, שכנראה נובעת מהעובדה שאני לא אוכלת בשר בקר.
הייתי שמחה אם אכן מדובר בסה"כ בתסמונת המעי הרגיז, אבל אני מרגישה שמנפנפים אותי, כולם אומרים לי שאני היפוכונדרית ושזה פסיכוסומטי או מלחץ ואני באמת סובלת כבר 4 שנים. מה גם שאני מקפידה ביתר שאת על אורח חיים בריא גם מבחינת תזונה וגם מבחינת כושר גופני כך שאני לא רואה סיבה לבעיות כאלה סתם ככה. אני מפחדת שיש לי משהו שלא מאבחנים אותו.
חשוב לי לציין שלפני כעשר שנים אבחנו לי תת פעילות בבלוטת התריס שהייתה תמיד גבולית והייתי במעקב כל חצי שנה במשך כחמש שנים. בפעם האחרונה רצו לתת לי תרופות ובהתייעצות עם אנדוקרינולוג פרטי החלטתי שלא לקחת אותן. הבדיקות האחרונות נראות לי די גבוליות (חלקן בנורמה וחלקן לא) אבל הרופאה לא אמרה לי כלום על זה.
הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות, אם יש לך המלצה איזה כיוון עוד לא בדקתי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22
ד''ר אהוד מלצר19/04/2009שלום רב
על פניו נשמע שאכן מדובר בתסמונת המעי הרגיש. יחד עם זאת אני ממליץ בחום רב שתפני לגסטרואנטרולוג שיוכל להתרשם באופן בלתי אמצעי, האם באמת זו האבחה או שמא יש צורך בבירור נוסף (למשל ביצוע קולונוסקופיה)
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)