קולונסקופיה וירטואלית ו-CT בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונסקופיה וירטואלית ו-CT בטן
    נתי
    19/04/2009

שלום
    אני בן 29 , בריא באופן כללי , לפני כחצי שנה הבחנתי באסימטריה מתחת לצלעות בית החזה , באזור הבטן העליונה רק בצד שמאל , כלפי חוץ אסימטריה זו איננה נראית לעין אך בתחושת המקום ניתן להבחין במעין גוש אשר עם הזמן גדל ובנוסף התחלתי להרגיש אי נוחות באזור כאשר בתקופה האחרונה ישנו גם כאב עמום ומתמשך . לפני כשלושה חודשים פניתי לרופא כירוג אשר ביצע בדיקת אולטרה סאונד לאברים הפנימיים , בבדיקה זו לא נמצא דבר לכן נתבקשתי רק לבצע מעקב תקופתי . כיוון שלאחרונה הכאבים גברו פניתי שוב לרופא מומחה אשר הפנה אותי לבדיקת ct בטן ובהתיעצות עם רופא נוסף נאמר לי שייתכן וכדאי לבצע גם קולונסקופיה וירטואלית .
    1. לאור הנתונים מה יכולות להיות הסיבות להופעת הגוש ? ממה הוא יכול להיגרם ?
    2. האם סריקת הבטן שמתבצעת במהלך הקולונסקופיה הוירטואלית זהה לסריקה שמבצעים ב-CT בטן רגיל כך שניתן להסתפק בקולונסקופיה וירטואלית בלבד?
    ואם לא , האם ניתן לבצע את 2 הבדיקות בו זמנית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית

ד''ר אהוד מלצר
    21/04/2009

שלום רב,
    קולונוסקופיה וירטואלית אמנם מדגימה גם את אהרי הבטן אך הטכניקה בה היא מבוצעת לא מאפשרת הדמייה אופטימלית כמו בסי טי רגיל.
    במקרה שלך הייתי מבצע תחילה CT בטן רגיל ובמידה ויהיה חשד למשהו במעי הגס להשלים קולונוסקופיה רגילה ולא וירטואלית (שאין לה כל יתרון על פני הרגילה בכל מקרה)
    בברכה
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו