בדיקת וידיו קפסולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת וידיו קפסולה
    בת
    06/05/2009

ערב טוב ,
    לאיזה מקרים עושים את בדיקת וידיו-קפסולה ?!
    והאם יש מצב שבמקום לבלוע את הקפסולה מכניסים אותה ע"י גסטרוסקוף ? ובאיזה מקרים ?
    תודה ולילה טוב ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת וידיו קפסולה

הוספת תגובה

• קפסולה

ד''ר אהוד מלצר
    06/05/2009

הבדיקה במוצעת כאשר יש צורך בהדמיית הנעי הדק, למשל בחיפוש אחרי מקור דימום נסתר, בחשד למחלה דלקתית של המעי ועוד. במצבים מסויימים קיימת אפשרות להחדיר את הקפסולה ע"י גסטרוסקופ. השימוש בטכניקה זו הוא בעקר בילדים
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........

בת
    06/05/2009

בוקר טוב , תודה מראש על הכל , הבדיקה אמורה להעשות לי בגלל :
    (אני מעתיקה ממכתב הרופא) : תלונה עיקרית :- ירידות במוגלובין קיצוניות עם צורך בעירויי דם תכופים . דם סמוי חיובי . מלנה לפני כן . גסטרו' וקולו' תקינות . וגם כן CT בטן . ולכן זקוקה לביצוע דחוף של בדיקת וידיו-קפסולה !! את הבדיקה , יש לבצע בביה"ח בילינסון עם הכנסת הקפסולה ע"י גסטרוסקוף.
    ובאבחנות : ONGOIING GASTROINTESTINAL BLEEDING
    ובהמלצות : נא לבקש אישור מיידי למימון הבדיקה הנדרשת .
    ולכן אני ממש תוהה , למה מבצעים את הבדיקה ע"י גסטרוסקוף (ממש פולשני וצריך טשטוש) במקום בליעת הקפסולה ?! זה ממש מדאיג ומפחיד אותי , ולכן אם יש סיבות חוץ מבעיית הבליעה , בבקשה מה הן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפסולה

ד''ר אהוד מלצר
    06/05/2009

אכן לא ברור מדוע עם גסטרוסקופ - אני מציע שתשאלי את מי שקבע זאת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו