קרוהן וטחורים חיצוניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן וטחורים חיצוניים
    סו אלן
    09/08/2009

שלום רב.
    אני חולה קרוהן כבר כ-17 שנים (בן 33 כמעט).

לאחרונה גיליתי בחלק החיצוני של פי הטבעת שלי מה שנראה כמו פיסות עור או בשר אדומות ולא שוות הגודלן, נראה לי שאלו טחורים חיצוניים (הלוא כך משתמע מתהאור?).
    רציתי לדעת - האם קרוהן, מחלה שכידוע מלווה בשלשולים, אינה סותרת את הימצאותם של טחורים? הרי טחורים נגרמים בין השאר ע"י לחץ תוך בטני הנגרם, בין השאר, מהתאמצות ביציאות, מה שלא היה לי שנים רבות.

בקיצור ולעניין - האם אלה באמת טחורים ואם כן - מה לעשות, כחולה קרוהן, נגד הופעתן?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן וטחורים חיצוניים

הוספת תגובה

• סו אלן

ד''ר אהוד מלצר
    10/08/2009

שלום
    מה שאת מתארת יכול להיות טחורים או קפלי עור הקשורים עם דלקת באיזור פי הטבעת, היכולה לקרות אצל חולי קרוהן. טחורים הם כלי דם שאנו נולדים איתם, כך שלכל אחד יש טחורים. אנו מגדירים אותם כ"טחורים" כאשר הם נותנים סמפטומים ולכן אין סתירה עם קרוהן.
    אם הדבר אינו מפריע במיוחד אין לגעת בקפלי העור (או ב"טחורים") בעקר אצל חולה קרוהן. כל טיפול כירורגי עלול לעורר מחלת קרוהן באיזור. בכ"ז כדאי שיראה אותך פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג.
    בברכה,
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו