מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס?הליקובקטור?חייבת עזרה...רות17/08/2009
אני בת 32. עד לחודש ינואר הייתי בן אדם בריא מאוד.אני מתנצלת שזה ארוך. הסיפור שלי התחיל כבר בינואר:
מאז שגילו לי את חיידק ההליקובקטר התנפחה לי הבטן והחלו לי התקפי חנק
פתאומיים המלווים בשיעולים יבשים. בנוסף, אני מרגישה סחרחורות ובחילות
והבטן שלי עדיין קצת נפוחה.טופלתי באנטיביוטיקה והטיפול לא עזר לחיידק.
לאחר שלושה חודשים טופלתי שוב אך הייתי אלרגית לתרופה (טבעציקלין)ומאז
החמיר המצב.
הייתי אצל מומחה א.א.ג והוא ראה נפיחות באריטנואידים, שתי יבלות
ואדמומיות וטען שכנראה שזה רפלוקס לרינגופרינגיאלי. אני לקחתי סותרי
חומצה במשך חודש (אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום) ולא הרגשתי שינוי. הייתי
במיון פעמיים עקב חנק פתאומי... המליצו לי לעלות את המינון ל 40 מ"ג
פעמיים ביום ובאמת חל שיפור מסויים, אבל שוב אתמול חוויתי בעקבות שיעולים
חנק פתאומי נוסף....הייתי אצל הרבה רופאים ואני כבר מיואשת. הציעו לי בדיקת מנומטריה והזמנתי תור בקפלן ושוב זה לחכות המון זמן ולא נתנו לי את הבדיקה אלא רק תור לייעוץ...אני מרגישה שאני הולכת סחור סחור וסתם סובלת.
עדיין אני חשה בסחרחורותת וכאבי צוואר. עשיתי ct שבו גילו לי בלט בין
חוליות c2-c3 ובין חוליות c5-c6 . אני כבר מיואשת...זה יכול להיות הגורם
לסחרחורות?אני כבר לא יודעת לאיזה רופא לפנות..אני הייתי בן אדם הכי בריא בעולם והיום אני מיואשת. אודה אם תוכל לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות
ד''ר אהוד מלצר17/08/2009רות שלום
ראשית לחיידק הליקובקטר אין כל קשר לסיפור. חיידק זה אם בכלל גורם משהו, זה כיב ולך אין סמפטומים של כיב.
אין ספק שחלק מתלונותיך קשור לרפלוקס של חומצה הגורם כנראה לשיעול. במקרים אלו הטיפול היעיל ביותר הוא בתרופות כמו שאת מקבלת ובמינון גבוה (40 מג' פעמיים ביום). הבעייה היא שהאפקט מופיע לעיתים אחרי חודשיים ולא מייד. במידה והתרופה אינה עוזרת מומלץ לבצע גם מנומטריה של הוטש והן ניתור PH במשך 24 שעות תוך טיפול תרופתי כדי לודא שהטיפול אכן משיג את האפקט הרצוי שלו, כלומר ירידה בחמציות. כמו כן אם קיים עודף משקל יש להפטר ממנו ולהמנע לאכילה לפחות 4 שעות לפני השינה.
באשר לסחרחורת - זה לא התחום שלי, אך היא בהחלט יכולה להגרם ע"י בעיות בעמוד שדרה צוארי.
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך בנוגע לרפלוקס
רות18/08/2009ראשית כל, תודה רבה על תשובתך המפורטת.
בעניין המשקל,אני שוקלת 52 קילו וגובהי הור 1.63 . אני מאוד משתדלת לאכול ארוחות קטנות חמש פעמים ביום. אני לא אוכלת ירקות ממשפחת הסולניים ולא חמוץ,מלוח וחריף. אם באפשרותך להגיד לי אולי יש מאכלים ספציפיים מהם אני צריכה להמנע כי כל המומחים שהייתי אצלם לא ממש פרטו.
שאלתי היא האם כדאי לי לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה? מאחר ולאימי גילו פעמיים פוליפים במעי אז קיבלתי הפנייה. האם תלונותי יכולות להיות קשורות למעי?
תודה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרות
ד''ר אהוד מלצר19/08/2009שלום רות
באשר לדיאטה - לא מצאתי את שאלתך הקודמת אך אני מניח שהיה מדובר ברפלוקס. אם אכן כך, מומלץ להמעיט במזון שמן ובקפה. כל השאר - לפי מה שאת מרגישה (אין הנחיות כלליות לכך)
באשר לסיפור של אמא - אם את מעל גיל 40 מומלץ שתעברי קולונוסקופיה
בברכה,
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)