מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול יבש טורדני חשש לריפלוקסנורית28/09/2009
שלום
אני בת 27 ומזה כחודשיים וחצי סובלת משיעול טורדני ויבש המלווה גם בצפצופים כאשר אני נושמת כאבים חזקים בבית החזה והקאות.
ביצעו לי בדיקות שונות שיצאו תקינות ביניהן: משטח גרון,רנטגן ריאות, רנטגן לסינוסים,בדיקת נשיפה להליקובקטור פילורי,בדיקת דם מקיפה ובנוסף ביקור פעמיים אצל רופא אף אוזן גרון שבדק בעזרת צינור מהאף לחלקו האחורי, וטען כי כל מה שרואה הוא גירוי.
הוא חשב כי מדובר ב-POST NASAL DRIP שנגרם כתוצאה מתגובה אלרגית לדבר מה.
בפעם הראשונה הוא רשם לי את ספריי האף המכיל סטרואידים "סטרונאז" שלא עזר ולכן חזרתי אליו
וכעת כבר כמעט חודש ימים אני עם ספריי אף שלטענתו חזק יותר בשם "נזוקארט" בשיתוף לכדורי אלרגיה בשם "אריוס". הוא אמר שעד ארבעה ימים אראה בשיפור משמעותי של הסימפטומים אך עליי לקחת את שניהם חודש לטיפול יעיל.
מיותר לציין שלא נראה שינוי או שיפור במצבי, להיפך, השיעול היבש רק הולך ומחריף לי...
האם נכון יהיה לומר כי לא מדובר באלרגיה?
כעת רופאת המשפחה שלי חושבת כי מדובר בריפלוקס. מזה כמה שנים שאחרי אכילת מאכלים מסויימים מיצי הקיבה עולים לי וגורמים לי לצרבות. אך תמיד זה היה משהו בר שליטה שלא הפריע לי בחיי היומיום.
השיעול היבש הזה לא עוזב אותי ורק הולך ומחריף. היום לא עצמתי עין כל הלילה כיוון שלא הפסקתי להשתעל. חשוב לציין שאני ישנה עם כמה כריות-מה שלא עוזר כלל לגירוי הנוראי בגרון ולשיעול הטורדני.
רופאת המשפחה אמרה שעליי לשנות את הרגלי האכילה שלי, להימנע משוקולד,קפה,אלכוהול,שום, עגבנייה ובצל...ומאכלים נוספים המגבירים את החומצה ומחריפים את הסיפמטומים.ולרדת במשקל.
מלבד לכך נתנה לי הפנייה לביצוע 2 בדיקות, האחת תפקודי ריאה מחשש כי אולי מדובר בכלל באסטמה. והשנייה בדיקת גסטרוסקופיה לבדיקת הריפלוקס.
ברצוני לשאול, האם ריפלוקס יכול לגרום לשיעול יבש של כמה חודשים טובים? האם הוא גובר בשעות הערב/לילה ומדוע? כי הוא גובר ללא קשר אם אני במצב שכיבה או לא...
הבנתי כי אני יכולה לעשות טסט לקחת כדור נוגד חומצה פעמיים ביום חצי שעה לפני האוכל במשך
שבוע ימים,ובמידה והסימפטומים של השיעול/כאבים בבית החזה/הקאות חולפים, סימן כי מדובר בריפלוקס.
רציתי גם לשאול בנוגע לכדורים נוגדי חומצה, האם במידה ואכן מדובר בריפלוקס בעת לקיחתם הסימפטומים אמורים להיעלם לחלוטין,ואחרי כמה זמן מרגע נטילתם ניתן לראות את השיפור המשמעותי בסימפטומים שלי?
רופאת המשפחה אמרה כי אני יכולה לעשות את הטסט הזה לשבוע ימים לראות אם השיעול היבש והמתמשך וכל מה שמתווסף אליו נעלמים. אך בעת קביעת התור לבדיקת הגסטרוסקופיה, עליי להיות נקייה מהכדור כחודש ימים...האם יש אמת בדבריה?
אני כבר ממש אובדת עצות...השיעול בימים האחרונים רק הולך ומחריף...הכאב בבית החזה כבר בלתי נסבל והגירוי בגרון המוביל לשיעול הוא נוראי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
נורית28/09/2009האם זה נכון כי כדורים נוגדי חומצה מסייעים בהעלמת הסימפטומים אך ורק בעת לקיחתם אך כאשר מפסיקים לקחתם הסימפטומים עלולים לחזור? הבנתי שכדורים אלו מעלימים את הסימפטומים אך לא פותרים את הגורם. האם זה נכון?
יש לי בבית כדור נוגד חומצה בשם "אומפרה"...האם כדאי שממחר (היום בצום), אתחיל לקחת אחד בבוקר אחד בערב ולבדוק האם יש שיפור במצבי, או לגשת לרופאה להיוועץ איתה?
תוך כמה זמן אני אמורים הסימפטומים להיעלם?
או שאולי הם לא נעלמים אלא פוחתים...
לא נראה לי הגיוני להשתעל עד סוף חיי...
האם ירידה במשקל ושינוי הרגלי האכילה שלי, במידה ובדיקת הגסטרוסקופיה אכן תצא חיובית, יכולים להעלים את השיעול/הקאות/כאבים בבית החזה?
אני כבר ממש אובדת עצות...לא יודעת מה יש לי...
השיעול מפריע בחיי היומיום ואני מתקשה ללכת לעבודה...שלא נדבר על לישון...:/
אשמח לתשובות לכל שאלותיי...תודה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נורית04/10/2009היום אני ביום החמישי לנטילת "לוסק" ואיני רואה שינוי...
הרופאה רשמה לי את הכדורים לחודש ימים... לאחר כמה זמן אוכל לומר אם הכדורים לא עוזרים כי לא מדובר בריפלוקס? מתי הם אמורים להתחיל במידה ומדובר בריפלוקס לפעול ולהפחיתלהעלים את הסימפטומים שלי?
בנוסף עשיתי ביום חמישי האחרון ספירת דם לשלילת שעלת...מה שאקבל תשובה רק בעוד שלושה שבועות...
וקבעתי תור ליום חמישי בעוד שבועיים למומחה ריאות שיבדוק אותם...
הבנתי מהרופאה שלי שבמידה וכל הבדיקות הרפואיות חוזרות שליליות..מדובר בשיעול על רקע פסיכולוגי....
מה שיטות הטיפול שעליי לבצע להעלמת השיעול הטורדני הזה במקרה ומדובר ברקע פסיכולוגי?
הבנתי כי יש אפשרות לטיפול התנהגותי שאמור ללמד אותי כיצד לשלוט בהתקפים של השיעול ולא לחשוב על הסימפטומים/להמשיך בסדר היום הרגיל שלי...אתם ממליצים על טיפול כזה ואם כן אל מי אני פונה כדי לקבלו? הבנתי מהרופא שטיפול התנהגותי מומלץ כבר כעת כשאני נוטלת את ה"לוסק" על מנת לקבל את הטיפול היעיל והאפקטיבי ביותר..
מלבד לזה הומלץ כי במידה ומדובר בשיעול על רקע פסיכולוגי...אולי לקחת בנוסף לטיפול ההתנהגותי כדורים נגד חרדה/דכאון...מה דעתכם? מומלץ?
אני מפחדת כעת להתחיל טיפול כזה כי אני נוטלת את ה"לוסק" ולא חושבת כי מותר ליטול את שניהם בו זמנית...
תודה על התשובות והעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)