הפרעה בהתרוקנות הקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בהתרוקנות הקיבה
    שושית
    14/11/2009

שלום רב, אני בת 62,נוטלת קבוע לוסק,אלטרוקסין, מיקרופרין,ליפיטור ויטמין D3 וקלציום .עקב תחושת אי התרוקנות כמו שצריך ותקופה של הקאות לאחר אכילה נשלחתי לביצוע מיפוי קיבה שבוצע עם אוכל סמי סולידי. הודגמה הפרעה בהתרוקנות קיבה - רטנציה שעה לאחר האכילה 86% נורמה פחות מ-60% וכן T1/2=130 דקות, נורמה פחות מ-22 דקות לסיכום הפרעה בהתרוקנות קיבה. האוכל לקבל בבקשה הסבר מה משמעות העניין בריאותית וכן כיצד ניתן לרוקן את הקיבה ביעילות . יש לי לפחות 3 יציאות ביום ללא בעיה אלא שהן מאד קטנות ותחושת המלאות בקיבה איננה עוברת ואני תמיד מרגישה שהקיבה מלאה.! מרגיז ביותר. ההצעה היחידה שקיבלתי היא לקחת מוטיליום 3 פעמים ביום.מייאש וזו לא נראית לי התשובה הטובה האולטימטיבית עזרה בבקשה ! תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בהתרוקנות הקיבה

הוספת תגובה

• שושית

ד''ר רם דיקמן
    14/11/2009

בעיקרון יש להתרכז בשינוי קיצוני בכלכלה ולהשתמש במוטיליום או בפרפולסיד, האוכל חייב להיות נוזלי ככל שניתן ויש להפחית / להימנע מסיבים. ישנו צורך בקבלת הדרכה מגסטרואנטרולוג ומדיטאנית. ההדרכה של שניהם תביא לשיפור ניכר בתסמינים.
    אני נוהג לשלב עד תום את שני המרכיבים הללו ומרכיבים נוספים ורואה ברכה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרוקנות קיבה

רינת
    15/11/2009

פרפולסיד כיום כמעט ואין דרך להשיגו למרות שהינו (עבורי לפחות) אחד הדברים הכי טובים שהיו (והוא גם לא בסל)
    רציתי לדעת האם פרמין גם כן יכול להוות תחליף בנוסף למוטיליום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפולסיד ופרמין

ד''ר רם דיקמן
    15/11/2009

שניהם זמינים אולם לפרמין תופעות לוואי לא פשוטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרמין

רינת
    17/11/2009

לי נאמר שאין בעיה בנטילה קבועה של פרמין. אודה לך אם תוכל לפרט על מה בידיוק אתה מדבר כאשר אתה מדבר על תופעות לא רצויות משימוש בפרמין

בבקשה פרט כי זה קצת הפחיד אותי (ואני משתמשת בפרמין...)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרמין

ד''ר רם דיקמן
    17/11/2009

אם אין לך תופעות לוואי הרי שאת יכולה להמשיך ולהשתמש ללא פחד, תופעות הלואי הן נאורולוגיות ומופיעות די בהתחלה ולפי מה שת מתארת אין לך אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בהתרוקנות קיבה

שושית
    17/11/2009

תודות פרופ' דיקמן. האם יש דיאטנית מיוחדת לבעיה מסוג זה ? ממה שהבנתי זוהי בעיה פחות שכיחה (הרוב זה בעיות השמנת יתר/סוכרת, ל"צ דם, טריגליצרידים וכדומה. הדאטנית איתה דיברתי
    אמרה לי שאין לה שום הבהרות מיוחדות מעבר למה שלמשל אתה כתבת. כמו כן האם לוותר על לחם מקמח מלא או לחם עם סיבים ודייסת קוואקר - בגלל עודף סיבים ?
    בברכה שוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיטאנית

ד''ר רם דיקמן
    17/11/2009

אשמח להציע את סיגל פרישמן הדיטאנית שתוכלי ליצור עימה קשר ולתאם פגישה פרטית, אחרת פשוט לבקש המלצות על מישהי טובה באמת. בהצלחה.

נייד של סיגל 054-4233611

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו