צליאק -עדי כליף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק -עדי כליף
    נילי
    08/01/2010

הנני עדי כליף בת 43 ,ממש מסקרן אותי אישית- עשיתי בדיקתת דם לצליאק ויצא שלילת,עברתי בדיקת גסטרו שהתוצאהנ היתה-הרופא הסביר לי משהו שקשור לסיסיות-לא יודעת מה זה--הבנתי ממנו שהוא חושד כמעט בוודאות שזה צליאק-אימי התגלה אצלה צליאק-בגיל 60-התחילה דיאטת ללא גלוטן ומרגישה מצויין- אני לפני 3 חודשיים-הרגשתי גרוע ביותר אושפזתי בבי"ח-שילשולים,בחילות,בטן עליונה נפוחה מאוד-הרגשה גרועה-,גזים, אח"כ עשיתי בדיקת הליקובקטר ויצא שלילי- עברתי בדיקת גסטרו בקהילה ויצא משהו שקשור לסיסיות- הרופא הסביר לי ולא הבנתי מזה הסיסיות -הוא בדק גם חומצה פולית אצלי ויצא נמוך-1.9--אני רוצה להבין אם באמת האבחנה שלו ודאית לגביי- הוא טוען שכמעט במאה אחוזים אני חולה בצליאק-הוא מסתמך על זהשאני כבר 3 חודשיים עושהדיאטת גלוטן-לא אוכלת גלוטן ומרגישה מצויין-אין לי כלל בחילות,שלשולים,גזים,נפיחויות, הוא מסתמך גם שלאימי יש צליאק וכן גם החומצה הפוליתהירודה-ממש חשובלי לדעת אם האבחנה שלו נכונה-אולי לגשת לעוד רופא לחוות דעת נוספת או שאין צורך- ולמה הוא חושב שלא צריך לעשות בדיקת גסטרו נוספת עלמנת לראות את המעיים שוב-אודה לכם מאוד אם תענו לי ותעזרו לי,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק -עדי כליף

הוספת תגובה

• צליאק

ד''ר רם דיקמן
    08/01/2010

על סמך מה שאת אומרת ישנו חשד דיי גבוה לצליאק, מאידך צריך הוכחה היסטולוגית ואם היא קיימת הרי שצליאק אכן זאת האבחנה. אם לא אז צריך לפנות במסודר לחוות דעת שניהי ולהצטייד בתשובות הבדיקות האנדוסקופיות והביופסיות, בדיקות דם כולל ברזל וויטמין B12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו