חשש לצילאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לצילאק
    נילי
    09/01/2010

לפני 4 חודשייםחשתי ממש רע, כאבי בטן עזים,בחילות,גזים,נפיחויות,בעיקר בבטן העליונה-ממש הרגשה לא טובה,פניתי לרופאת משפחה-עשיתי בדיקת הליקובקטר ויצא שלילי,היא שלחה אותי לרופא גסטרו ואלו התוצאות-mild shortening and enlargement of villi due to increased lymphoplasmacytic infiltrate in lamina propria with increased surface interaepithelial lymphocytes(mostly cd3+ve'and fewer cd8+ve)-nonspecific'serological correlation necessary.הרופא יעץ לי להתחיל דיאטת ללא גלוטן ולראות איך אני מרגישה-כיום אחרי 2 חודשיים אני מרגישה מצויין לאחר שהתחלתי דיאטת ללא גלוטן-אין כאבי בטן,אין בחילות,אין נפיחויות,במשפחה גילו לאימיצליאקבגיל מאוחר-בגיל 50, הרופא נתן לי לעשות גם בדיקת חומצה פולית ויצא נמוך-1.9 וכן ויטמין d 25-יצא 36, וויטמין b12-ויצא 370,הוא טוען שרק בעוד 2 שנים-נצטרך אולי לעשות משהו נוסף-הרופא טוען שיש לי צליאק כמעט ב100 %-הוא מסתמך על- הגסטרו,על העובדה שאימי חולת צליאק,וכן שהחומצה פולית שלי יצא נמוך-1.9- אני רוצה להבין אם זה ודאי, וכן אם תוכלו להסביר לי מה באמת ראו בבדיקת הגסטרו- כי הוא לא ממש הסביר לי ומה דעתכם-אם לעשות בירור נוסף או שהוא צודק בהשערותיו ,ולמה לא צריך לעשות בעוד כמה חודשים שוב בדיקת גסטרו עלמנת לראות את מצב המעיים,ואם באמת זה נכון להסתמך על הרגשתי הטובה בדיאטה,על החומצה הפולית הירודה,על שאימי גם חולת צליאק,-בבקשה תענו לי מה לעשות ואם אני יכולה להיות רגועה באבחנתו,תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לצילאק

הוספת תגובה

• צילאק

ד''ר רם דיקמן
    10/01/2010

אני מתרשם שהאבחנה נכונה אולם מציע לפנות לרופא הגסטרו ששלח את הבדיקה ולקבל ממנו את התשובה האם לדעתו יש צליאק או לו.יש לו את האחריות כלפיך והוא זה שצריך להמליץ לך על הדיאטה ובדיקות הדם למעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו