פגלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגלקס
    רעות\אתי
    27/03/2010

פגלקס הוא סיבים תזונתיים?
    והאם הוא לא גורם לנפיחות?
    כי ניסיתי גם קונסיל\אגיולקס\בנפייבר וגם כן הייתי נפוחה.
    אם זה לא אותה משפחה אני אנסה בשמחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגלקס

הוספת תגובה

• פגלקס

ד''ר יהודית אסולין דיין
    28/03/2010

שלום אתי,

אני רואה שאת מרבה לפנות לפורום בגלל נפיחות בבטן ועניתי לך לפני מספר שבועות בנושר. גם הפניתי אותך לקרוא חומר בנושא. צריך להבין שאין טיפול שמעלים לגמרי את הנפיחות ואם הציפיות תהיינה פחות גבוהות כך תיפחת האכזבה שלך מכל התכשירים שאת מנסה.

לעניין הפגלקס. הוא אינו סיבים הוא תכשיר משלשל שגרום ליציאות על ידי ספיחה של מים ואם בנוסף לתפיחות יש גם עצירות זה יכול להקל (ולא להעלים לגמרי).

חג שמח,
    ד"ר אסולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תכעסי על שאלותיי יש לי בעיה

רעות\אתי
    28/03/2010

בעייתי לא נפתרת ע"י רופאת הגסטרו שלי,ולכן אני מנסה לפתור את בעיותיי לבד,ובעזרת פורומים מקצועיים כמו זה.
    אם שאלותיי מטרידות,אני לא אשאל יותר
    תודה בכל אופ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    28/03/2010

שאלותייך אינן מטרידות.
    לא ניתן לפתור את בעיית נפיחות הבטן כפי שהיית רוצה. כלומר, היית רוצה לחזור אחורה בזמן ליום לפני שהיא התחילה וזה לא אפשרי. כמו שניסיתי להסביר אם הציפיות תהיינה מציאותיות דהיינו למצוא דרך להקל על מצוקתך הרי שאפשרי לעזור. אם הציפיה שלך היא להעלים את זה הרי שזה לא אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל המלצה על בדיקות?

אתי
    31/03/2010

כאמור יש לי תור לבית חולים ביוני לבדיקה שנקראת זמן מעבר במעי.
    בגדול-לא שאני מבינה גדולה אבל נראה לי שזו לא הבדיקה שתבדוק לי מדוע ישנה נפיחות בלתי מוסברת.
    א כך אשמח לקבל המלצה אילו בדיקות כן מומלץ לי לבקש מהופאה כדי לבדוק מדוע ישנה נפיחות.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    31/03/2010

אם קיימת עצירות בנוסף לנפיחות אז זמן מעבר מעי גס היא בדיקה רלבנטית.
    אם אין עצירות הבדיקה לא תוסיף מידע.
    מקובל לבצע US בטן לראות שאין נוזלים שגרומים לנפיחות.
    אין בדיקות ספציפיות שמראות למה יש נפיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאטנד בטן

רעות\אתי
    31/03/2010

אולטרסאונד בטן לבקש מרופא משפחה נכון?לאוו דווקא מגסטרו?
    ולגבי זמן מעבר במעי-זה רלוונטי כי ישנה גם עצירות.
    הפסקתי לפני שבוע את כל המשלשלים למיניהם בכדי לראות ולהבין האם ישנם יציאות,אכן יש אחת ליומיים-ופעם אחת נעזרתי בנר גליצרין,שזה כבר בשבילי קצת אור בקצה המנהרה,חשבתי שלא יהיו לי יציאות ספונטניות כלל.
    תודה על התשובות וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    31/03/2010

US בטן ניתן לבקש מרופא המשפחה. אם יש יציאה פעם ביומיים זמן מעבר המעי יהיה קרוב לודאי תקין, אבל זו בדיקה פשוטה שאיננה כרוכה בסיכון או בהכנה ולכן ניתן לבצעה.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו