מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לדיספפסיה, ריפלוקס ודלקתליאת12/04/2010
שלום רב,
קראתי את המאמר של ד"ר רם דיקמן על דיספפסיה.
הנני בת 38, סובלת מזה 4 חודשים מכאבים בושט, בחילות, גרפסים, איבוד במשקל (שוקלת 42 ק"ג, בחורה רזה, ירדתי 4 ק"ג ב-4 חודשים), חוסר תיאבון.
בביופסיות נראה כי יש דלקת בושט, במעבר קיבה ושט וגסטריס. בבדיקת במונומטריה נמצא גלים בלחץ נמוך לאורך כל הושט.
שאלותיי הן:
תרופות סותרות החומצה לא עוזרות , הרופא הוסיף לי מוטיליום, (עוד לא מרגישה אחריי יומיים הקלה), האם להמשיך תרופות שכלל לא עוזרות לתופעות?
מה לדעתכם הכיוונים הנוספים שעליי לגשת אליהם ברמת טיפול? רופא? בדיקות?
החיים שלי בלתי נסבלים, אני לא מסוגלת ללכת לעבודה תחת הכאבים והסבל הזה.
המחשבה על אוכל מפחידה , בגלל איך שארגיש לאחר מכן...הבחילות הכאב וכו. הלילות קשים בגלל הכאב...
אני מרגישה שהדכאון שלי נובע מהייאוש ומהכאב לכן אינני יודעת אם כדאי להכנס להרפתקאה של תרופות פסיכיאטריות...שהריחי הדכאון נובע מהכאב..
אשמח לתשובה כלשהיא.
בברכה
ליאת הסובלת מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין12/04/2010לפי התיאור שלך הבדיקות החשובות בוצעו ויש אבחנה.
כעת נותר להתאים את הטיפול האופטימלי.
תרופות נגד רפלוקס (לוסק, לנטון, קונטרולוק ונקסיום) יעילות מאוד ואם לא עזרו קיימות שתי אפשרויות עיקריות: שזהו מינון נמוך עבורך או שקיימת גם מידה של רגישות יתר.
אם מוטיליום הוסף רק לפני יומיים כדאי לדעתי להקפיד על נטילתו עוד מספר שבועות. למצוא דרך להגביה את מראשות המיטה כדי שהלילה לא יהיה כרוך בסבל. אם עדיין שי כאבים כדאי לבצע ניטור חומציות בושט תוך כדי טיפול (זה יראה אם בנוכחות הטיפול לרפלוקס יש מדד אובייקטיבי לחומציות יתר בושט או שמא הכיוון הוא רגישות יתר ואז כדאי להוסיף טיפול אנטידיכאוני. לא כי את בדיכאון אלא כי נמצא שטיפול כזה יעיל לכאבים).
ד"ר אסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)