Barretts esophagus

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Barretts esophagus
    חיים
    14/04/2010

שלום רב
    אני בן 36 וסובל מצרבות מאז שנת 2002. עברתי בעבר אנדוסקופיה ואני מטופל מאז בפמוטידין ומאז השנה האחרונה התרופה לא עזרה ועברתי ללנטון 30 מ"ג פעם ביום וחל שיפור משמעותי. בדיקת אנדוסקופיה אחרונה (לפני כחודש) כולל 2 בדיקות היסטופתולוגיות מצאו:
    Stomch: Antro-oxyntic mucosa shows chronic minimal chronic inactive gastritis. Helicobacter pylori not identified by Giesma stain
    Gastro-esophageal junction: Squamo-columnar mucosa shows chronic inactive inflammation and focally intestinal metaplasia supported by Alcian blue/PAS stain
    No dysplasia or fungi seen
    The features may represent Barretts esophagus but clinical and endoscopic correlation is recommended

המלצת הרופא היתה להמשיך שימוש בלנטון 30 מ"ג פעם ביום ואף פעמיים ביום במקרה ואני מרגיש צרבת ולחזור על אנדוסקופיה כל שנתיים. קראתי קצת על Barretts esophagus ונכנסתי לפחד למרות שכתוב שלא נמצאה dysplasia וחשבתי שאם יש סיכוי לפתח dysplasia ובהמשך סרטן למה לא ליטול לנטון 30 מ"ג פעמיים ביום באופן קבוע כדי לא להסתכן? האם יהיו לכך תופעות לוואי? אשמח אם תוכל קצת להרגיע אותי כי נכנסתי לפחד מהעניין.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Barretts esophagus

הוספת תגובה

• ברט

ד''ר רם דיקמן
    14/04/2010

מסכים, עבור לפעמיים ביום בקביעות, גסטרוסקופיה עם ביופסיות בצע כל שנתיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו