מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בעיכול - אוכל עולהh28/04/2010
לרוב כאשר אני אוכל ארוחות סבירות אני מרגיש מלא מאוד, נפוח מאוד, קשה לי לנשום עמוק (מפהק ללא הצלחה) והאוכל עולה לי עד כדי כך שאני מעין מקיא חלקים קטנים מהארוחה.
הייתי אצל גסטרולוג וביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה ללא ממצאים , וכן אצל דיאטנית אך ללא הצלחה
יש לציין שהתופעה החלה לפני כ 4 שנים ושמאז העלתי כמעט 20 קילוגרמים.
ממה זה יכול לנבוע ? והאם ניתן לטפל בכך ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל עולה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/04/2010התופעה של אוכל שעולה נקראת רפלוקס ולרוב במצב זה הגסטרוסקופיה תקינה.
הדבר הכי חשוב בסיפור שלך הוא העליה במשקל שהיא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר.
העליה במשקל איננה בגלל ש"האוכל עולה" אלא ההיפך.
הטיפול הוא ירידה במשקל. ניתן להיעזר גם בתרופות מסוג מוטיליום ואומפרדקס אבל ענין המשקל הוא קריטי ולא רק בהקשר של מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
h28/04/2010תודה על המענה המהיר .
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם רפלוקס היא תופעה נורמלית ? למשל עכשיו אני מקיא חלקי אוכל בשעה האחרונה (כאשר אכלתי ערב בשעה 7:00) האם ניתן למזער את התופעה למינימום על ידי אכילה נכונה או טיפול תרופתי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
ד''ר יהודית אסולין דיין29/04/2010רפלוקס היא לא תופעה "נורמלית" לא לכל האנשים יש אותה אך היא מאוד שכיחה.
ירידה במשקל היא הדבר הכי הכרחי (לזו הכוונה קריטי=חשוב). עם תרופות ותזונה ניתן להקל אבל אז אתה מעביר את האחריות לתרופות ולא דואג לבריאות שלך. לעלות במשקל 20 ק"ג ב- 4 שנים זה הרבה וזה לא בריא. מעבר לרפלוקס זה מעלה סיכון ללחץ דם, סוכרת מחלות לב ועוד ולכן נקטתי במילה קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
h28/04/2010תודה על המענה המהיר .
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם רפלוקס היא תופעה נורמלית ? למשל עכשיו אני מקיא חלקי אוכל בשעה האחרונה (כאשר אכלתי ערב בשעה 7:00) האם ניתן למזער את התופעה למינימום על ידי אכילה נכונה או טיפול תרופתי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה קריטי ?
h28/04/2010תודה על המענה המהיר .
באיזה הקשר זה קריטי ?
האם רפלוקס היא תופעה נורמלית ? למשל עכשיו אני מקיא חלקי אוכל בשעה האחרונה (כאשר אכלתי ערב בשעה 7:00) האם ניתן למזער את התופעה למינימום על ידי אכילה נכונה או טיפול תרופתי ?
האם ללא טיפול היא גורמת לבעיות נוספות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

