אבן תקועה לאחר כריתת כיס מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבן תקועה לאחר כריתת כיס מרה
    קרן
    13/06/2010

שלום
    אני בת 30 בהריון שבוע 17, לפני שבועיים עברתי כריתת כיס מרה, לאחר יום היו לי תקפים דומים לאלה לפני הניתוח. בבה"ח אמרו שיכול להיות שאבן נתקעה בדרכי המרה, סבלתי מכאבים חזקים מספר ימים, רצו לבצע ERCP אך דחו את זה כל הזמן עקב הקרינה. לפני 3 ימים הכאבים חלפו, הבילירונין יורד (עכשיו ב2.8) למרוז זו אני במעקב עד יום ג' ואז יחליטו האם לבצע או לא ERCP. שאלותיי הן:
    1- האם המנתח הייה צריך והאם הייתה לו גישה לבדוק בדרכי מרה כדי לוודא שלא נשארו שם אבנים לפני שסגר אותי
    2-במה ניתן להתבסס על מנת לוודא כי האבן כבר גלשה או איננה בצינור
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת כיס מרה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/06/2010

בדיקה של דרכי המרה בזמן ניתוח הופכת את הניתוח ליותר מורכב ומגבירה את סיבוכיו. לא מבצעים זאת באופן שגרתי אלא רק אם היתה סיבה לחשוב שיש אבן גם בדרכי המרה.
    אם בדיקות המעבדה משתפרות ואולטרסאונד אינו מראה הרחבה של דרכי המרה רוב הסיכויים שאין אבן בצינור המרה וניתן לדחות או לבטל את ה-ERCP. ברור שבמצבך מנסים להימנע מכך ככל שניתן גם בגלל הקרינה וגם משום שזוהי בדיקה הכרוכה בסיבוכים ואם אין הכרח בה כדאי להימנע ממנה על אחת כמה וכמה בזמן הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו