תפקודי כבד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד גבוהים
    אחת
    23/07/2010

בת 56 מטופלת בליפידור 10 ובאלטרוקצין (בגלל תת פעילות והשימוטו). כרגע מאוזנת , חוץ מדבר אחד. כשעורים לי בדיקת תפקודי איני יודעת מדוע ואם צריכים לעבור בירור, : בדיקת GGT = 44 ושאר תפקודי הכבד עוד טיפה יצאו מהתחום, הם גבוליים. בעבר הרחוק עשו לי אולטרסאונד והתוצאה: כבד שומני. האם מותר שכל החיים התוצאה תהיה: 44? פשוט להתעלם? מה זה מראה שיצא מהתחום, רופא המשפחה אפילו לא מתייחס לזה... . תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר יהודית אסולין דיין
    23/07/2010

כבד שומני הוא חלק מתסמונת מטבולית: עודף משקל/יתר לחץ דם/יתר שומני הדם/סוכרת.
    לא לכולם יש את הכל. הטיפול בכבד שומני אינו שונה מהטיפול ביתר הבעיות: למשך אם את בעודף משקל ותרדי במשקל תפקודי הכבד יחזרו לנורמה.
    לרוב כשיש הפרעה כזו קלה בתפקודי הכבד אנחנו לא מוצאים סיבות נוספות אך מקובל להשלים בדיקות נוספות- תפני לגסטרואנטרולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אחרונה

אחת
    23/07/2010

תחילה תודה רבה על מהירות התגובה... . שאלה אחרונה ברשותך: האם אני חייבת להשלים בירור, כי מפליא אותי שרופא המשפחה לא מעיר את תשומת ליבי על GGT שתמיד יוצא מהתחום. ורק הוא. ואם אשאיר אותו שנים בתוצאה 44- זה לא מסוכן???, יש לי עודף משקל של 5 ק' בלבד. ולא מצליחה להורידו. מה זה אומר שר ה- GGT - גבוה, השאר עדיין בתום התחום. הרבה הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר יהודית אסולין דיין
    24/07/2010

GGT מוגבר הור חלק מאותו ענין. תתפלאי אבל ירידה של 5 ק"ג במשקל לרוב מחזירה את הבדיקות לנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו