חיידק ההליקובקטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק ההליקובקטר
    שרון
    16/08/2010

שלום רב,
    אני בת 26, לפני כשנתיים התחלתי לסבול מבחילות חזקות באופן קבוע, ולאחר בדיקות התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר, מאז ניסיתי גם את הטיפול המשולש וגם את הטיפול המרובע, אך החיידק לא עבר,
    הרופאת משפחה הפנתה אותי לגסטרואנטרולוג, שאמר שאפשר לחיות עם החיידק כל עוד הוא לא מפריע לי ביום יום.
    אני לא סובלת מכאבי בטן בעקבות החיידק, אלא רק מבחילות.
    הבנתי שחיידק זה עלול להיות מסוכן לטווח ארוך ועלול לגרום לסרטן, האם יש דרכים נוספות שניתן לטפל בו? זה לא מסוכן ךהמשיך "לחיות" איתו?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק ההליקובקטר

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/08/2010

אין הכרח שהגורם לבחילות הוא החיידק. בחילה היא תלונה לא ספציפית למערת העיכול.
    לגבי הטיפול בחיידק: אכן החיידק יכול לגרום לסרטן קיבה באחוזים בודדים. אם את מאוד חוששת ומעונינת בנסיון נוסף ניתן לקחת טיפול עם טבניק, מוקסיפן ואומפרדקס (נלקח כקו "שלישי" אחרי טיפול משולש ומרובע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא שאני רגישה לפניצילין

שרון
    17/08/2010

ולכן לא יכולה לקחת מוקיספן.
    בכל פעם שהתחלתי לטפל בחיידק עם אנטיביוטיקה הבחילות עברו, אך חזרו כעבור כמה חודשים כשסיימתי את הטיפול, לכן אני מניחה שהבחילות אכן נובעות מהחיידק.
    האם יש טיפול נוסף שאפשר לנסות, או לחילופיןם תזונה שיכולה להעביר את החיידק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות

ד''ר יהודית אסולין דיין
    17/08/2010

מספר נקודות:
    1. טיפלת בחיידק אבל הוא לא הגיב לטיפול אך אז מסיקים מכך שהבחילות קשורות לחיידק?
    2. אין מידע על "קו שלישי" שאינו כולל פניצילין. אם הרגישות לפניצילין היא ודאית כדאי להתייעץ שוב עם הגסטרו אנטרולוג.
    אם הרגישות לפניצילין היא משהו מעורפל מהילדות (יש הרבה אנשים שיש להם כותרת של רגישות לפניצילין וזה לא מדויק) כדאי לפנות למומחה אלרגיה ולבדוק האם קיימת רגישות.
    3.אין תרופות טבעיות המכחידות את החיידק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו