מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוקטיטיס כרוניתאריאל21/10/2010
שמי אריאל ומזה כשנה וחצי אני מאובחן כלוקה בפרוקטיטיס כרונית.
דלקת חריפה בעוצמה חזקה שמאובחנת כ chronic acute inflamasion עם dysplasia וקריפטות מעוותות שאורכה כ - 10 ס"מ רק באיזור הרקטום (תוצאות ביופסיה).
הצואה היא קשיחה ונורמלית אבל יש דם ורירית מרובים, אני לא סובל מחום או מכאבים רק מדחיפות ללכת לשירותים ולפלוט את הדם והרירית. ניתן לי טיפול בסטרואידים מקומיים ו/או ראפסל כמו כן טופלתי בעבר בסטרואידים סיסטמיים. לצערי הרב זה שנה וחצי לא הייתי ברמרסיה אפילו לא יום אחד, (פרט ליציאה אחת בלבד שלפנהה סבלתי מכאבי בטן חריפים) כל טיפול כזה או אחר נכשל לחלוטין ולא השפיעה בכל צורה כזאת או אחרת אף לא במעט.
שאלתי היא כזאת
האם יתכן שאני סובל מפתוגן שפשוט לא אובחן בכלל כמו clostridium. או לחילופין מטפיל אחר, יש לציין שלא נמצאו אנטרופטוגנים בבדיקות שלי ומעולם לא טופלתי באנטיביוטיקה, המסקנה שאני חולה קוליטיס כרונית התקבלה די מהר וזאת לאחר שסבלתי מהתקפי שלשולים למשך חודש שעברו מאז. האם יתכן כזה מצב בו חיידק או טפיל גורמים לדלקת מתמשכת וממוקדת?
כמו כן ישנו גסטרואנטרולוג (thomas borody) מאוסטרליה הטוען כי הוא מצליח לרפא קוליטיס כיבית בכ- 50% מהמקרים בטכניקת HPI או fecal transplant הוא מציין זאת במאמר מ 2003 Journal of Clinical Gastroenterology:
July 2003 - Volume 37 - Issue 1 - pp 42-47
כיום ישנן מרפאות באוסטרליה ובארה"ב העובדות בשיטה זאת.
האם ידוע לכם על מישהו שמבצע את השיטה הזאת בארץ או מוכן לבצע אותה פה בארץ?
אשמח לקבל תשובה מפורטת כמה שיותר אם אפשר גם למייל
נ.ב. אני סטודנט לרפואה כך ששימוש במונחים לא מרתיעה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס כרונית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2010לא מוכר לי טיפול כזה בארץ. ישנם מקרים של פרוקטיטיס כיבית עיקשת שאינה מגיבה לטיפול בראפאסל/סטירויאידים ואז יש מקום לשקול תרופות כמו אימורן/ANTI TNF. ישנם מספר רופאים מובילים בתחום ה-IBD בארץ ואינני יכולה להמליץ שמית. מציעה לפנות למי מהם ולהתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)