פרוקטיטיס כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוקטיטיס כרונית
    אריאל
    21/10/2010

שמי אריאל ומזה כשנה וחצי אני מאובחן כלוקה בפרוקטיטיס כרונית.

דלקת חריפה בעוצמה חזקה שמאובחנת כ chronic acute inflamasion עם dysplasia וקריפטות מעוותות שאורכה כ - 10 ס"מ רק באיזור הרקטום (תוצאות ביופסיה).

הצואה היא קשיחה ונורמלית אבל יש דם ורירית מרובים, אני לא סובל מחום או מכאבים רק מדחיפות ללכת לשירותים ולפלוט את הדם והרירית. ניתן לי טיפול בסטרואידים מקומיים ו/או ראפסל כמו כן טופלתי בעבר בסטרואידים סיסטמיים. לצערי הרב זה שנה וחצי לא הייתי ברמרסיה אפילו לא יום אחד, (פרט ליציאה אחת בלבד שלפנהה סבלתי מכאבי בטן חריפים) כל טיפול כזה או אחר נכשל לחלוטין ולא השפיעה בכל צורה כזאת או אחרת אף לא במעט.

שאלתי היא כזאת
    האם יתכן שאני סובל מפתוגן שפשוט לא אובחן בכלל כמו clostridium. או לחילופין מטפיל אחר, יש לציין שלא נמצאו אנטרופטוגנים בבדיקות שלי ומעולם לא טופלתי באנטיביוטיקה, המסקנה שאני חולה קוליטיס כרונית התקבלה די מהר וזאת לאחר שסבלתי מהתקפי שלשולים למשך חודש שעברו מאז. האם יתכן כזה מצב בו חיידק או טפיל גורמים לדלקת מתמשכת וממוקדת?

כמו כן ישנו גסטרואנטרולוג (thomas borody) מאוסטרליה הטוען כי הוא מצליח לרפא קוליטיס כיבית בכ- 50% מהמקרים בטכניקת HPI או fecal transplant הוא מציין זאת במאמר מ 2003 Journal of Clinical Gastroenterology:
    July 2003 - Volume 37 - Issue 1 - pp 42-47
    כיום ישנן מרפאות באוסטרליה ובארה"ב העובדות בשיטה זאת.
    האם ידוע לכם על מישהו שמבצע את השיטה הזאת בארץ או מוכן לבצע אותה פה בארץ?

אשמח לקבל תשובה מפורטת כמה שיותר אם אפשר גם למייל
    נ.ב. אני סטודנט לרפואה כך ששימוש במונחים לא מרתיעה אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוקטיטיס כרונית

הוספת תגובה

• פרוקטיטיס כרונית - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    22/10/2010

לא מוכר לי טיפול כזה בארץ. ישנם מקרים של פרוקטיטיס כיבית עיקשת שאינה מגיבה לטיפול בראפאסל/סטירויאידים ואז יש מקום לשקול תרופות כמו אימורן/ANTI TNF. ישנם מספר רופאים מובילים בתחום ה-IBD בארץ ואינני יכולה להמליץ שמית. מציעה לפנות למי מהם ולהתייעץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו