מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהן?בב23/10/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 25, לפני כשלושה שבועות אושפזתי בביה"ח עקב חום וכאבי בטן מטורפים בצידה הימני של הבטן, בתחילה חשדו שזה תוספתן, אך לאחר אשפוז של יום והגברת הכאבים והחום, נעשה לי CT ומצאו עיבוי ניכר בדופן האנטרום של הקיבה, עיבוי דופן הצקום, קולון עולה, רוחבי ויורד. הרופא בביה"ח טען שזו דלקת במעי הגס שלדעתו היא חד פעמית, מנה של אנטיביוטיקה וזה יעלם לבד. לאחר ביקור אצל גאסטרו עשיתי בדיקות דם כולל לאבחון צליאק קוליטיס ווקרוהן וכולם היו בגדר הנורמה או שלילים. בכל זאת נעשה לי קולונסקופיה וגסטרוקופיה, (הבדיקות כאבו בצורה לא נורמאלית, נאלצו לתת לי מנה נוספת של טשטוש). כהבדיקות הסתימו והרופאה אמרה שהיו אפטות מרובות באזורים ניכרים מהרקטום עד לצקום וגם בקולון לצד רירית תקינה בין אפטות. היא אמרה כי זו תמונה חשודה לקרוהן, ולקחה ביופסיות לאשר את אבחנתה.
השאלות שלי הן כדלהמן:
1. האם הגיוני שכל הבדיקות דם יהיו תקינות בכל זאת יהיה לי קרוהן?
2. מדוע הרופא בביה"ח שלל אבחנה של קוליטיס או קרוהן?
3. האם יכולות להיוות אבחנות נוספות לאפטות מרובות ומוגלה במעי הגס?
תודה על כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/10/2010קרון יכול להיות בנוכחות בדיקות דם תקינות. אינני יודעת מדוע רופא אחר שלל אבחנה זו על הסף. אם מדובר במשך מחלה קצר (3 שבועות) עדיין יכולה להיות מחלה זיהומית שתחלוף. אם המחלה ממושכת יותר הסבירות של זיהום קטנה מאוד וקרון יותר סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)