שאלה בקשר לסדק בפי הטבעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לסדק בפי הטבעת
    לי
    09/11/2010

שלום,

אני בת 21 ולפני כשנה וחצי לקחתי איזו שהיא אנטיביוטיקה שגרמה לי לכאבי בטן ויציאות קשות שהביאו להיווצרות סדק בפי הטבעת. ניסיתי לטפל בסדק בעזרת משכות אך זה לא עזר. הכרורגית שפנתי אליה אמרה שזה משהוא שאפשר לטפל רק כרורגית כי גם היה לי ממש קפל עור שבלט החוצה. היא אמרה שניתן לפתור את הבעייה עם ניתוח בלבד. מאוד קשה לי ללכת לניתוח במיוחד ששמעתי שאחוזי ההצלחה אינם מלאים. ביום יום אינני מרגישה כלל את הכאבים משום שאני אוכלת שתים שלוש כפיות סובין במהלך היום וזה לחלוטין גורם לי ליציאות רכות. אלב מידי כמה שבועות יש לי פתאום יום קשה של כאב, לא חזק אבל יורד לי גם דם. אני מאוד מוטשת ועצובה בגלל הסיפור הזה. אני רציתי לשאול כמה שאלות:
    1. האם אני גורמת לעצמי נזק שאני לא הולכת ועושה את הניתוח הזה?
    2. האם ככול שאני מושכת את זה אני גורמת לסיכויי הצלחה מועטים יותר?
    3. האם אני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אני אלך לעשות את הניתוח?
    4. אני כול הזמן מאוד מפחדת שזה שהעזור פתוח שם קצת זה מסוכן מבחינת הדבקות במחלות בשירותים ציבוריים וכו'... זה מאוד מציק לי? האם אתם חושבים שיש לי סיבה לפחד?

בבקשה תסבירו לי קצת על הנושא,
    בתודה, ספיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לסדק בפי הטבעת

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לסדק בפי הטבעת - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/11/2010

סדק בפי הטבעת לא חושף אותך לזיהום בשירותים ציבוריים.
    לרוב מקובל שאם לאחר 4-6 שבועות של טיפול שמרני=משחה, אמבטיות ישיבה ומרככי צואה אין שיפור הפיתרון הוא ניתוח. אם לדעתך לא עשית את, כדאי לנסות שוב לפני שמחליטים על ניתוח.
    בכל ניתוח יש סיכון וכדאי להתיעץ עם הכירורגית לגבי סיבוכים אפשריים של הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו