שלשולים 10 וכאבי בטן 10 ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים 10 וכאבי בטן 10 ימים
    מיכל
    23/11/2010

שלום, אני בת 27 סובלת משלשולים וכאבי בטן 10 ימים. בימים הראשונים כאבי הבטן היו חזקים מאוד, ועכשיו מגיעים לסירוגין לפני השלשולים.יכול להיות בבוקר 6 פעמים שלשולים ויום אחד בלי כלום, ואז שוב חוזר על עצמו.
    בדיקת צואה ותרבית תקינים. גסטרואנטרולוג אמר לקחת פלג'יל 500*3+ ציטרוקסין 500*2. זה היום הרביעי לטיפול בפלג'יל, והיום השני לציטרוקסין.
    השלשולים פחתו אבל עדיין בבוקר יש שלשולים וכאבי בטן. אני אוכלת כלכלה עוצרת.
    למעשה אני לא יודעת מה האבחנה ולא בוצע קולונוסקופיה. יש לציין שטופלתי באוגמנטין (עקב חיידק בגרון) 4 ימים לפני שהתחילו השלשולים.
    השאלה שלי היא, מה יכולה להיות האבחנה, ובאיזה שלב מבצעים קולונוסקופיה?
    תוך כמה זמן המעי חוזר לעצמו ליציאות רגילות ללא שלשולים.יש לי הרגשה אני תמיד צריכה לשרותים. אני כבר 10 ימים בבית, ותופעות הלוואי של הכדורים- הם מרדימים ועושים לי כאבי ראש.
    אשמח לעזרה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים 10 וכאבי בטן 10 ימים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    23/11/2010

מחלה זיהומית במעי יכולה להימשך עד 3-4 שבועות ולכן 10 ימים הם עדיין במסגרת הסביר. אין סיבה לבצע קולונוסקופיה בבת 27 המשלשלת 10 ימים. תהיה הצדקה רק אם זה יימשך מעבר למסגרת הזמן הסביר. זה ישתפר בהדרגה וחוץ מסבלות ואורך רוח אין איך לזרז את הריפוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו