ריפלוקס - מה כלול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס - מה כלול?
    בתיה
    02/12/2010

שלום רב
    מזה כשנה אני סובלת מן הסימפטומים הבאים (בלילה, בשכיבה, ולעתים שעה אחרי הירדמות גורמים לי להתעורר ומונעים הירדמות מחדש): לחץ מטריד בבטן עליונה מהטבור ועד החזה, בחילות, כאב גרון (שורף) ,ליחה מרובה, שיעול, 'שריפה בלשון'. בהנחה של ריפלוקס - טיפול בלוסק, לנטון ופאמוטידין לא הועילו. פרט ל'שריפה' בלשון שכמעט תמיד קיימת, שאר התופעות קיימות רק בלילה. לא תמיד כולן מופיעות אך תמיד יש סימפטום כזה או אחר בכל פעם מתגבר אחד מהם. הייתה תקופה שנטילת 40 מ"ג פאמוטידין לפני השינה הועילה אך כעת כבר לא. ביצעתי גאסטרוסקופייה שהעלתה:
    אודם קל במעבר קיבה Esophagitis Reflux Mild. הליקובקטור: שלילי.
    שאלתי: האם ממצא כה זניח יכול לגרום לכל התופעות המטרידות הללו שמשבשות את יומי ופוגעות בתיפוקדיי בגלל היעדר שינה ממושך? בעבר אובחנתי כבעלת מעי רגיש/ז.
    האם יש עוד משהו שעלי לנסות? וכן: האם אפשר ליטול תרופות אלה לאורך זמן בעצם לנצח? כיום אני נוטלת לוסק (20 מ"ג) פעמיים ביום ובלילה לפני השינה פאמוטידין (40 מ"ג). האמת שאין שיפור אך אני חוששת לחדול שמא תהיה הרעה.
    בתודה ובברכה חמה
    בתיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס - מה כלול?

הוספת תגובה

• ריפלוקס - מה כלול? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    03/12/2010

התלונות יכולות להתאים לרפלוקס. לא תמיד יש התאמה בין חומרת הממצאים למידת הסבל. ייתכן שלקיחה לטווח אוך של תרופות אלו תחמיר אוסטאופורוזיס, אך השאלה היא האם את יכולה לחיות בלעדיהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו