מעי רגיז מתון - האם לטפל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיז מתון - האם לטפל?
    איתי
    08/01/2011

אני בן 30. לפני שנים רבות אובחנתי במעי רגיז (נשללו מחלות אחרות). בעבר התסמונת הציקה לי מאוד, ולא הצלחתי לטפל בה בשיטות שונות. כיום התסמונת מאוד מתונה ולא מפריעה לי ביום יום. אני אמנם הולך לשירותים (יציאות) כ-5 פעמים ביום, אבל הן רכות יחסית וזה לא פוגם לי באורח החיים.

אני מתלבט האם להמשיך ולנסות לטפל בתסמונת. מצד אחד אני מעדיף להימנע מסידרת טיפולים סיזיפית (שנכשלה בעבר), והתסמונת כמעט ולא מפריעה לי בחיים. מצד שני - האם העובדה שאני הולך הרבה לשירותים יכולה לכשעצמה לגרום לבעיות כלשהן (למשל כבד וכו)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז מתון - האם לטפל?

הוספת תגובה

• מעי רגיז מתון - האם לטפל? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/01/2011

המטרה בטיפול במעי רגיז היא להגיע למצב שאתה נמצא ביום, כלומר למצב בו כמעט אין פגיעה באיכות החיים. אם אתה במצב זה ללא טיפול אין צורך בטיפול. אין שום נזק שנגרם לאיברים חיוניים מריבוי יציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפך........

אני
    12/01/2011

אין יציאות אלא עצירות---
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפך........ - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    13/01/2011

לנסות להיעזר בסיבים מסוג בנפייבר/קונסיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו