מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבתמיכלי16/03/2011
שלום רב!אני בת 32.לפני כ-4 שנים בתחילת ההריון השני שלי התחלתי לסבול מצרבות.עד אז לא ידעתי מה זה צרבת.בהריון נעזרתי במאלוקס.לאחר הלידה הצרבות לא עזבו אותי והתחלתי אומפרדקס אחד בבוקר . הטיפול הנ"ל עזר לי מאוד.בשנתיים האחרונות אני סובלת מירידות ועליות ויש ימים שהצרבת מלווה אותי עד לשינה למרות האומפרדקס ותרופות סבתא-שקדים,קרח,סודה לשתיה וכו'.ניסיתי לתקופה גם לנטון ללא שיפור.יש לציין כי לא ראיתי כל קשר לסוג המאכלים ולכמויות-ניסיתי טיפול תזונתי ללא הועיל.לפני 10 שנים הופיעה לי הרגשה של "חתיכות בגרון" לאורך כל היום ועשיתי בדיקת גסטרו שיצאה תקינה לחלוטין והתחלתי ליטול כדורים נוגדי חרדה שעזרו במעט.בכל שנות נעוריי סבלתי מקיבה עצבנית וערכתי בדיקות רבות כולל צילום בריום קיבה.כולן תקינות.שאלתי היא-מדוע לא עזבו אותי הצרבות מאז תחילת ההריון?(לא חזרתי למשקלי שלפני ההריון ).העניין מפריע לי מאוד ביום-יום וככל שאני חושבת על זה ומעסקת בזה זה מתגבר.בדיקת הגסטרו היתה טראומטית מאוד עבורי,הטשטוש לא השפיע עליי כנראה כי אני מורגלת לכדורי הרגעה.האם ניתן לבצעה בהרדמה?רופא משפחה הציע מעבר לנקסיום.אולי אוכל להתחמק מהבדיקה הנוראית כל כך עבורי ולנסות טיפול תרופתי אחר?בדיקות נשיפה חוזרות שללו חיידק הליקובקטור.כבר שבועיים אני נוטלת 2 אומפרדקס ביום-אחד בבוקר לפני האוכל ואחד בלילה לפני השינה(בהמלצת הרופא).אין שיפור.אני חרדה מאוד שמא יש לי משהו קטלני בקיבה שעדיין לא גילו .מה דעתך?האם יש כאן שילוב של בעיה פסיכולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011אין ספק שהחרדה משפיעה עלייך ולאחר כל כך הרבה שנים של בדיקות את כבר צריכה להיות משוכנעת שאין לך שום דבר קטלני.
לגבי צרבות שלא עוזבות יש מצבים של רגישות יתר של הושט ולא הכל חומציות ולכן אין תגובה טובה לתרופות כמו אומפרדקס, לנטון וכו'. הטיפול שלך צריך גם לשלב גם טיפול בחרדה ולא מדובר רק בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)