מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בקיבההדס 621/03/2011
שלום, אני בת 28 וסובלת מזה שנים מבעיות בקיבה: הרגשת כבדות אחרי אוכל, צרבות בשכיבה במיטה, דלקות גרון שנוצרות מרפלוקס במערכת העיכול, תחושת דקירות בבטן עליונה. עשיתי פעמיים אולטראסאונד בטן ופעמיים גסטרוסקופיה והכל יצא תקין. לאחרונה אני סובלת לעתים קרובות יותר מה שמשבש לי את שגרת היום יום. הרופא שלי (גסטרולוג) שיער שיש לי אבנים בכיס המרה אך אולטראסאונד הבטן יצא תקין. (בנוסף, הברזל שלי נמוך מאוד וגם B12 ) מה עליי לעשות עם הבעיה? אני ממש מתוסכלת, לא מוצאים מה יש לי. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/03/2011התלונות שלך מתאימות לרפלוקס. יש לך רפלוקס וגסטרוסקופיה תקינה אינה שוללת זאת. מה לגבי לוסק ודומיו האם כשנלקח קבוע לא היתה הטבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בקיבה המשך
הדס 621/03/2011שלום,
תודה על ההתייחסות. אני לוקחת אומפרדקס 20 מ"ג אבל זה לא באמת עוזר משמעותית. מה גם שהבנתי שהוא "מכבה שריפה" זאת אומרת לא פותר את הבעיה אלא מבצע עיכוב של תאים על מנת לווסת את חומציות הקיבה. קראתי שבשלב מסוים הוא יכול לעשות נזק בלתי הפיך. דרך אגב אין לי חיידק הליקובקטר כיום. ב2001 היה לי.
האם אני צריכה לעבור בדיקות של תפקוד הקיבה ולא בדיקות כלליות של מבנה אנטומי?
מהו בעצם רפלוקס?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בקיבה המשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/03/2011בדיקות של תפקוד קיבה לא יוסיפו הרבה מכיוון שאין לנו דרך לתקן תפקוד של קיבה אם הוא לקוי (ואז את מוסיפה בדיקות ונשארת באותה נקודת מוצא- לא כדאי לבצע בדיקות לשם סקרנות אלא רק אם הן ישנו את הטיפול).
רפלוקס הוא חזרה של חומצה מהקיבה לושט ולוסק מעכב הפרשת חומצה ולכן יעל במצב זה. אם זה כלל לא עזר הרי שהרפלוקס נותר כסימן שאלה. אפשר לבצע בדיקת ניטור חומציות בושט (בדיקה כלל לא נעימה) ואם לא מדובר ברפלוקס אז מדובר ברגישות יתר של הושט ואז ההתייחסות היא כמו למעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)