בעיות בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בקיבה
    הדס 6
    21/03/2011

שלום, אני בת 28 וסובלת מזה שנים מבעיות בקיבה: הרגשת כבדות אחרי אוכל, צרבות בשכיבה במיטה, דלקות גרון שנוצרות מרפלוקס במערכת העיכול, תחושת דקירות בבטן עליונה. עשיתי פעמיים אולטראסאונד בטן ופעמיים גסטרוסקופיה והכל יצא תקין. לאחרונה אני סובלת לעתים קרובות יותר מה שמשבש לי את שגרת היום יום. הרופא שלי (גסטרולוג) שיער שיש לי אבנים בכיס המרה אך אולטראסאונד הבטן יצא תקין. (בנוסף, הברזל שלי נמוך מאוד וגם B12 ) מה עליי לעשות עם הבעיה? אני ממש מתוסכלת, לא מוצאים מה יש לי. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בקיבה

הוספת תגובה

• בעיות בקיבה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/03/2011

התלונות שלך מתאימות לרפלוקס. יש לך רפלוקס וגסטרוסקופיה תקינה אינה שוללת זאת. מה לגבי לוסק ודומיו האם כשנלקח קבוע לא היתה הטבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקיבה המשך

הדס 6
    21/03/2011

שלום,
    תודה על ההתייחסות. אני לוקחת אומפרדקס 20 מ"ג אבל זה לא באמת עוזר משמעותית. מה גם שהבנתי שהוא "מכבה שריפה" זאת אומרת לא פותר את הבעיה אלא מבצע עיכוב של תאים על מנת לווסת את חומציות הקיבה. קראתי שבשלב מסוים הוא יכול לעשות נזק בלתי הפיך. דרך אגב אין לי חיידק הליקובקטר כיום. ב2001 היה לי.
    האם אני צריכה לעבור בדיקות של תפקוד הקיבה ולא בדיקות כלליות של מבנה אנטומי?

מהו בעצם רפלוקס?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקיבה המשך - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    23/03/2011

בדיקות של תפקוד קיבה לא יוסיפו הרבה מכיוון שאין לנו דרך לתקן תפקוד של קיבה אם הוא לקוי (ואז את מוסיפה בדיקות ונשארת באותה נקודת מוצא- לא כדאי לבצע בדיקות לשם סקרנות אלא רק אם הן ישנו את הטיפול).
    רפלוקס הוא חזרה של חומצה מהקיבה לושט ולוסק מעכב הפרשת חומצה ולכן יעל במצב זה. אם זה כלל לא עזר הרי שהרפלוקס נותר כסימן שאלה. אפשר לבצע בדיקת ניטור חומציות בושט (בדיקה כלל לא נעימה) ואם לא מדובר ברפלוקס אז מדובר ברגישות יתר של הושט ואז ההתייחסות היא כמו למעי רגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו