מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולונוסקופיה והסתעפות במעירוזה11/04/2011
שלום וברכה,
אמא שלי, בת 74, עברה קולונסקופיה בשבוע שעבר, ונאמר לה שהבדיקה הופסקה מיד בתחילתה בגלל מעי מפותל (הסתעפויות).
לפני 8 שנים היא עברה קולונוסקופיה מלאה (אצל אותו רופא) ונמצאו פוליפים קטנים שהוצאו.
שנה לאחר מכן, בשנת 2004, היא עברה שוב בדיקה מלאה, והבדיקה היתה תקינה.
שאלותי:
1. מדוע הבדיקות הקודמות בוצעו ללא בעיה ולא הוזכרו הסתעפיות? האם מבנה המעי אינו קבוע?
2. אמא שלי סובלת מעצירות לעיתים קרובות, האם המעי המסועף יכול להוות סיבה ומה דרך הטיפול?
2. הרופא המליץ על קולונוסקופיה וירטואלית בעוד שנה. לאור העובדה שאמא שלה סבלה מגידול ממאיר במעי, האם כדאי לחכות שנה כשהבדיקה התקינה האחרונה היתה בשנת 2004?
תודה רבה,
רוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה והסתעפות במעי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2011עם השנים מתפתחים בחלק מהאנשים סעיפים שגורמים למעי להיות יותר נוקשה וקשה יותר טכנית לבצע את הבדיקה במצבים אלו. אם היה לה גידול ולא עברה בדיקה מ-2004 הייתי ממליצה להשלים את הוירטואלית עכשיו (לאחר החג ולא מחר בבוקר) ולא בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רוזה11/04/2011תודה על התשובה המהירה.
הבהרה:
גידול ממאיר היה לאמא שלה (סבתא שלי ז"ל).
בשנת 2003 נמצאו אצל אמא שלי 2 פוליפים קטנים שפירים.
בשנת 2004 הבדיקה תקינה.
האם להמתין שנה או בכל-זאת לעשות בדיקה וירטואלית בהקדם?
האם הווצרות ההסתעפויות מצביע על בעיתיות כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/04/2011סעיפים שכיחים יותר בחלוף השנים ובעיקר מעידים על הגיל ולא על סיכון לגידול.
אם הסבתא שחלתה חלתה בגיל "מבוגר" דהיינו לאחר גיל 60 אז המרכיב הגנטי אינו גדול ובמקרה זה נראה שניתן לחכות עם הבדיקה הוירטואלית כפי שהמליצו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)