קולונוסקופיה והסתעפות במעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה והסתעפות במעי
    רוזה
    11/04/2011

שלום וברכה,

אמא שלי, בת 74, עברה קולונסקופיה בשבוע שעבר, ונאמר לה שהבדיקה הופסקה מיד בתחילתה בגלל מעי מפותל (הסתעפויות).
    לפני 8 שנים היא עברה קולונוסקופיה מלאה (אצל אותו רופא) ונמצאו פוליפים קטנים שהוצאו.
    שנה לאחר מכן, בשנת 2004, היא עברה שוב בדיקה מלאה, והבדיקה היתה תקינה.

שאלותי:
    1. מדוע הבדיקות הקודמות בוצעו ללא בעיה ולא הוזכרו הסתעפיות? האם מבנה המעי אינו קבוע?
    2. אמא שלי סובלת מעצירות לעיתים קרובות, האם המעי המסועף יכול להוות סיבה ומה דרך הטיפול?
    2. הרופא המליץ על קולונוסקופיה וירטואלית בעוד שנה. לאור העובדה שאמא שלה סבלה מגידול ממאיר במעי, האם כדאי לחכות שנה כשהבדיקה התקינה האחרונה היתה בשנת 2004?

תודה רבה,
    רוזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה והסתעפות במעי - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    11/04/2011

עם השנים מתפתחים בחלק מהאנשים סעיפים שגורמים למעי להיות יותר נוקשה וקשה יותר טכנית לבצע את הבדיקה במצבים אלו. אם היה לה גידול ולא עברה בדיקה מ-2004 הייתי ממליצה להשלים את הוירטואלית עכשיו (לאחר החג ולא מחר בבוקר) ולא בעוד שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

רוזה
    11/04/2011

תודה על התשובה המהירה.

הבהרה:

גידול ממאיר היה לאמא שלה (סבתא שלי ז"ל).
    בשנת 2003 נמצאו אצל אמא שלי 2 פוליפים קטנים שפירים.
    בשנת 2004 הבדיקה תקינה.
    האם להמתין שנה או בכל-זאת לעשות בדיקה וירטואלית בהקדם?
    האם הווצרות ההסתעפויות מצביע על בעיתיות כלשהיא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/04/2011

סעיפים שכיחים יותר בחלוף השנים ובעיקר מעידים על הגיל ולא על סיכון לגידול.
    אם הסבתא שחלתה חלתה בגיל "מבוגר" דהיינו לאחר גיל 60 אז המרכיב הגנטי אינו גדול ובמקרה זה נראה שניתן לחכות עם הבדיקה הוירטואלית כפי שהמליצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו