תסמונת בארט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת בארט
    נאהי
    21/04/2011

לאחרונה עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה,להלן התוצאות של הבדיקות.
    ביופסיה מקיבה תקינה-טיפול סימפותומתי.
    ביופסיה מושט מראה דלקת כרונית על מטפלזה אינטיסיטיאלית מתאימה ל barrets mucosa ללא דיספלזיה.
    קלונוסקופיה תקינה.
    יש לציין שאני בן 35 ועברתי את הבדיקות לאחר שסבלתי מעצירויות,ליחה מוגברת,ירידה במשקל.
    אבקש לדעת מה הכוונה בתסמונת בארט ומה הסיכונים שלה ואיך אני אמור לנהל את התזונה שלי מהיום והלאה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת בארט

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

נאהי
    21/04/2011

יש לציין שהרופא הגסטרואונטרולוג נתן לי אומפרדקס 20 מ"ג פעם אחת ביום,בבוקר,לעשות בדיקת גסטרוסקופיה בעוד שנתיים,לא לאכול חריף,שוקולד,לא לשתות חריף וכל מיני המלצות.השאלה האם אני יכול לעבור ניתוח לתקן את ההרניה בפי הקיבה או שאני אמור לסבול כל חיי מזה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת בארט - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    22/04/2011

בארט הוא שינוי ברירית הושט שבמיעוט המקרים לאורך זמן מהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן הושט.
    ההמלצות הן לקחת טיפול בלוסק/אומפרדקס לתמיד, לפנות לתזונאית בנושא רפלוקס, להפסיק לעשן, לרדת במשקל אם יש עודף משקל ולהיות במעקב של גסטראנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו