מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ושלשולים במשך שנהמיכל21/06/2011
שלום,
לפני כשנה חזרתי מטיול בהודו ומאז אני סובלת מבעיות עיכול נוראיות-כאבי בטן, תפיחות, גזים, שלשולים. מעולם לא סבלתי קודם מבעיות עיכול כלשהן. מאז אני לא יכולה לאכול כמעט כלום, פיתחתי רגישות למוצרי חלב, פירות, סויה, בשר, חיטה(בדיקת צליאק שלילית). בקושי מצליחה לאכול אורז וירקות מבושלים, נורא קשה לעכל חלבונים מכל סוג.הבטן מתנפחת אחרי האוכל, גם כשאני לוקחת אנזימי עיכול. הכאבים לא מוקלים ביציאות ולעתים אף מוחמרים.
תחילה פניתי לרופא המשפה, בבדיקת צואה נמצא blasocystis hominis, קיבלתי פלאג'יל שעזר חלקית וזמנית. הבירור אצל רופא גסטרו לפני כחצי שנה לא העלה דבר, בדיקת הסיגמואידוסקופיה תקינה (לא נלקחו דגימות, הסתכלות בלבד). פניתי למומחה למחלות זיהומיות אשר אחבן אמביאזיס ע"פ תסמינים, קיבלתי 2 תרופות - פרוטוציד ואסקזול וגם הפעם חל שיפור חלקי וזמני בלבד. נטלתי שמן אורגנו במשך מס' חודשים וגם זה לא עזר.בבדיקת צואה אחרונה שוב נמצא בלסוסיסטיס הומיניס.
מכיוון שקשה לי לאכול ואני סובלת מכאבים ושלשולים, ירדתי במשקל והיום אני סובלת מתת-משקל. בנוסף לכך הופיעו גם כאבי ראש, כאבי מפרקים ועייפות קיצונית.
מה זה יכול להיות? לאיזה בירור רפואי ולאיזה טיפול לפנות?
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ושלשולים במשך שנה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/06/2011שלום מיכל,
המצב שאת מתארת הוא מנת חלקם של חלק מהשבים מארצות כמו הודו ודרום אמריקה הסיבה הכי שכיחה היא מעי רגיש המתפתח לאחר זיהום במעי, אך בגלל השלשולים המרובים והירידה במשקל הנטיה שלי היא לבצע בירור אנדוסקופי מלא. לבלסטוציסטיס הומיניס אין חלק בתמונה וחבל לתת טיפול חוזר. תפני לגסטרואנטרולוג המתמחה במעי רגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)