מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלאת מינון לילד שעלה במשקלאירנה12/04/2017
הבן שלי בן 17 עלה במשקל באופן משמעותי בחודשים האחרונים. נכון לעכשיו הוא נוטל 100 מ"ג טומפקס. אנחנו בחופשה משפחתית בחו"ל לכמה שבועות ולכן לא יכולה להתייעץ עם הנוירולוג הקבוע שלנו. צריך להעלות לו את המינון או להמתין עד החזרה לארץ? כי אני לא רוצה שיהיו לו התקפים כשאנחנו פה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
ד``ר מרינה בוקסר13/04/2017בוקר טוב.
באופן עיקרוני האם אין התקפים קליניים לא מעלים מינון כדורים, מצד שני במידת עלייה משמעותית במשקל רמת תרופה יכולה לרדת. עד שתחזרו למעקב נוירולוג מטפל שלו אפשר לעלות במינון מעט ב25 מ"ג עד 125 מ"ג ליום
חופשה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה עוזרת להתקפים או גורמת אתם?עודד09/04/2017
יש לי שאלה, אם יש עכשיו כל מיני מחקרים שמראים שמריחואנה יכולה לעזור נגד התקפי אפילפסיה, אז איך זה שעישון מריחואנה יכולה לגרום להתקפים? אשמח להסבר, בתור קרוב משפחה של חולה אפילפסיה שמעשן מדי פעם ומקבל התקפים מדי פעם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריהואנה
ד``ר מרינה בוקסר13/04/2017בוקר טוב
מריהונה כולל שני מרכיבים CBD, THC
יתרון של מריהונה רפואית הוא חומר שנקשב אנטי אפילפטי ונקרה CBD באחוזים גבוהים.
אם נדבר על מריהונה שמעשנים ברחוב אי אפשר לדעת מה אחוזי חומרים נכללים CBD או THC
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 עם פתי מל , רגרסיה בתיפקודי זכרון ואוריינטציהאלמוג03/04/2017
שלום,
לבעלי יש בת בת 10 עם בעיית פתי מל.
מטופלת ב 10 גר זרונטין פעמיים ביום.
לא נצפו קצרים כבר כשנה וחצי.
ב 3 שבועות האחרונים היא סובלת מבעיות אוריינטציה זיכרון .
פנינו לרופא ושלח אותנו ל eeg יום ולילה.
יכול להיות שהיא חווה התקפים=קצרים בזמן שינה ?
מה עוד זה יכול להיות ?
אלו עוד בדיקות עלינו לבקש מהרופא לבצע ?
אנחנו מתגוררים באירופה, וכאן יש לבקש כל דבר מהרופא ולהיות פרו אקטיבייים בטיפול כי הם מאד אדישים ולא איכפת להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם אפילפסיה
ד``ר מרינה בוקסר13/04/2017שלום אלמוג.
עדיף לך לפנות לפורום נוירולוגיה ילדים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון אחרי בדיקות דםנופר02/04/2017
שלחו אותי לבדיקות דם ויצא שרמת הקפרה היא יחסית נמוכה – 13.5 כשהטווח אמור להיות בין 10 ל-37? זה אומר שאני צריכה להעלות את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרא
ד``ר מרינה בוקסר03/04/2017בוקר טוב.
בהחלט צריך להתייעץ עם נוירולוג מטפל. באופן כללי במידה ואין התקפים קליניים אין צורך בעליית מינון קפרא.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17 חולה אפילפסיה התחיל לעשןארנון30/03/2017
הבן שלי בן 17, מטופל בשילוב של כמה תרופות מאז שהוא ילד. לא היו התקפים יותר מחמש שנים. לאחרונה הוא התחיל לעשן... חוץ מהנזקים הברורים מאליהם שבגללם אני לא רוצה שהוא ימשיך עם ההרגל, האם עישון יכול לפגוע בהשפעה של התרופות או שהוא יכול לגרום להתקפים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד``ר מרינה בוקסר03/04/2017בוקר טוב. נכון, השפעת עישון ידועה מבחינת בריאות כללית. לגבי התקפים אפילפטיים אין אינפורמציה שעישון גורם להתקפים אפילפטיים ובאופן כללי אין אינטראקציה עם תרופות אנטי אפילפטיות.
יום טוב, ד"ר בוקסר מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של טומפקס על בריאות העוברקרן28/03/2017
האם זה נכון שטומפקס יכולה להזיק לבריאות העובר? אם כן אז מתי כדאי לשנות תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס
ד``ר מרינה בוקסר03/04/2017בוקר טוב.
זה נכון שאין מספיק אינפורמציה על השפעה על עובר, לכן אנחנו מעדיפים להעביר אישה לטיפול אחר מספר חודשים לפני כניסה להריון.
יום טוב. ד"ר בוקסר מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של כדורי שינה על תרופותבנימין26/03/2017
האם לכדורי שינה יש השפעה על התקפי אפילפסיה או על תרופות נגד אפילפסיה? האם יש כדורים מסוימים שאת יודעת שכדאי או שאסור לקחת? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה
ד``ר מרינה בוקסר28/03/2017בוקר טוב.
באופן כללי אין השפעה על התקפים אפילפטיים משימוש בכדורי שינה. שינה מסודרת חשובה מאוד כדי למנוע התקפים.
כן, צריך לבדוק התנגשות בין טיפול אנטי אפילפטי וכדורי שינה, כדח להתעייץ עם נוירולוג מטפל לגבי אינטראקציה בין כדורים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת נוסעת לטיול הגדולמיכה21/03/2017
הבת שלי אחרי צבא והיא נוסעת לטיול הגדול שלה לזמן בלתי מוגבל. היא נוטלת 1000 מ"ג קפרה ביום. האם לקראת הטיול ובטיול עצמו היא צריכה להעלות את המינון? ובמקרה שיהיה לה התקף במקום ללא טיפול רפואי מידי מה היא צריכה שיהיה עליה כל הזמן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול
ד``ר מרינה בוקסר22/03/2017שלום רב. באופן עיקרוני, אין צורך בעלית מינון ללא התקפים. צריך להקפיד על נטילת הכדורים באופן קבוע. במידה ויהיה התקף נוסף רצוי לעלות במינון ב500 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אפילפסיה על הריוןשלי19/03/2017
אני וזוגתי רוצות להביא ילד לעולם ושאחת מאיתנו תתחיל טיפולי פוריות. לה יש אפילפסיה ולא היו לה התקפים כבר כמה שנים, לפחות מאז שאני מכירה אותה. היא רוצה להיות זו שתהיה בהריון אבל אני חוששת לה ולעובר. מה דעתך בעניין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מרינה בוקסר19/03/2017שלום לך. האם מדובר באפילפסיה מאוזנת היטב , אין סיבה שהריון יגרום להחמרת אפילפסיה, צריך לבדור רק טיפול אנטי אפילפטי שהיא נוטלת לא גורם למומים ולהתיעץ עם נוירולוג מטפל.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אפילפסיה שגורמות לדיכאון?יובל16/03/2017
האם זה נכון שתרופות נגד אפילפסיה גורמות לדיכאון? אם אני בין כה נוטה לדיכאון, איזה תרופה מומלצת או לא מומלצת בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד``ר מרינה בוקסר19/03/2017שלום לכך. זה נכון קיימות תרופות אנטי אפילפטיים הגורמות לפעמים לתגובה דיכאונית. בהחלט לא תמיד ולא לכל מטופלים, תריך להתיעץ עם נוירולוג מטפל כדי לבדוק באיזה סוג התקפים אפילפטיים מדובר ומה סיכוי לדיכאון כת"ל אצלך באופן ספציפי.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריווטריל לטיפול להורדת טונוסאליהו13/03/2017
ילדה בת 2.5 מטופלת בקאפרה לפרכוסים. בנוסף בחודש האחרון עם טונוס מאוד גבוה ( מחלה גנטית ברקע) הרופאה המליצה להוסיף פעם ביום טיפה אחת של ריווטריל להורדת הטונוס.האם מומלץ? ומהן התופעות הלוואי? האם יש המלצות על טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוויטריל
ד``ר מרינה בוקסר14/03/2017בוקר טוב, תפני לפורום אפילפסיה ילדים לכל הסברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ילד בבריכה?יאיר12/03/2017
אנחנו מתכננים חופשה משפחתית שכוללת ים ובריכה. אנחנו חוששים שהבן שלנו יקבל התקף בגלל הנצנוצים שבמים וההשתקפות של השמש בבריכה. האם זה חשש הגיוני? מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ובריכה
ד``ר מרינה בוקסר13/03/2017שלום לך, עדיף לכם לדבר עם נוירולוגים ילדים, אפשר לפנות לפורום אפילפסיה ילדים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לבת 17 חולת אפילפסיהקורין09/03/2017
הבת שלי חולת אפילפסיה והיא רוצה להתחיל ליטול גלולות למניעת הריון. אני יודעת שהתקפים יכולים להיות קשורים גם לשינויים הורמונליים ויש כאלה שאצלן זה מתגבר בזמן המחזור החודשי. האם יש סיכון בנטילת גלולות? ואם כן איזה פתרון אחר אפשר להציע לה שאינו הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד``ר מרינה בוקסר13/03/2017שלום לך. בהחלט קיימת אפשראות של נטילת גלולות באפילפסיה. נוירולוג מטפל צריך לכוון אותה איזה גלולות לקחת לפי טיפול אנטי אפילפטי שלה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים לילדה חולת אפילפסיהעירית07/03/2017
הבת שלי חולה באפילפסיה ולאחרונה שינו לה את המינון של התרופה (אוספולוט) והיא כמעט כל לילה קמה באמצע הלילה מסיוטים ורעידות והיא מתקשה לחזור לישון. האם זה קשור לשינוי המינון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוספולוט
ד``ר מרינה בוקסר13/03/2017בוקר טוב. לעיתים רחוקות מאוד אוספולוט יכול לגרום להפרעות שינה וסיוטים, אבל דווחו מיקרים נדירים. כדאי להתעייץ עם נוירולוג המטפל שלה לבגי המינון המתאים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה כשיש חשש לאפילפסיהעודד05/03/2017
יש לי כמה בעיות בריאותיות, בהן חשד לאפילפסיה וחיידק הליקובקטר. כדי לטפל בהליקובקטר נתנו לי אנטיביוטיקה אופלוקסאצין, אבל בעלון לצרכן שאסור לאנשים עם חשד לאפילפסיה לקחת אותה. אז מותר לי או אסור לי לקחת אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלוקסאצין
ד``ר מרינה בוקסר06/03/2017שלום לך. תוארו מספר קטן מקרים שאופלוקסצין גרם להתקפים אפילפטיים. רצוי לקחת תרופה שלא גורמת להתקפים כדי לא לקחת סיכוי להתקף.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)