חוסר סידן?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• חוסר סידן?
    gadi
    13/01/2008

לפני מספר חודשים שברתי את הקרסול.
    בבדיקה לפני כשבוע אמר לי האורטופד כי יש לי חוסר סידו-כנראה אוסטיאופורוזיס
    על מה אתם ממליצים לחיזוק ולשיפור העצם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סידן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר סידן

איה הוד
    13/01/2008

שלום גדי,

ראשית, להמנע מכל הדברים שמדללים את הסידן בגוף וגורמים לו לצאת: קפה, מזונות סוכריים, משקאות קלים שמכילים רמה גבוהה של זרחן, אלכוהול ויין ועוד...

שנית, לצרוך מזונות המכילים סידן בכמות טובה אך שתהיה גם זמינה לגוף: טחינה, שומשום, עלים ירוקים ועוד... מומלץ לאכול עם מזונות אלה, מזונות המכילים ויטמין C , משהו חומצי ואף מזונות המכילים מינרלים כגון הבורון, מגנזיום והאבץ - וכל זאת לשם הגברת הזמינות והספיגה של הסידן בגוף.(דרך אגב, גם ויטמין D חשוב לתהליך - אותו הגוף מייצר לבד עם החשיפה שלנו לשמש)

אני אישית מאמינה שממוצרי חלב אנחנו לא סופגים סידן (למרות הפרסומות היפות בטלויזיה). נכון שבמוצרי חלב יש הרבה סידן, בייחוד אם הם מועשרים בו, אך יש חומרים אחרים (כגון הזרחן) שגורמים לסידן הזה להיות מופרש בשתן ולא להספג בגוף. לפי דעתי יש גם מחקרים שמוכיחים זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו