טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ראשית מאוד חשוב שתדעי שיש הבדל אדיר בין לאכול ירק/פרי לבין לשתות את המיץ שלהם! כאשר הירק/פרי סחוט במיץ הוא נטול סיבים, ואני מניחה שנטול עוד חומרים שכן קיימים בירק/פרי השלם לפני הסחיטה.
לצורך הדוגמא, אני מכירה אנשים שסובלים מאוד מגזים עקב אכילת קישואים, אך אם הקישואים סחוטים במיץ תופעת הגזים לא קיימת.
אין לי ניסיון עם מיץ כרוב בהקשר הזה, אך אני מניחה שמה שכתבתי כאן כדוגמא על הקישואים יכול להוות הסבר למה אכילת כרוב תגרום לגזים ושתיית המיץ שלו לא (אם כי אני לא יודעת אם זה נכון לגבי כל אדם ואדם).
בנוסף, אני גם לא יודעת לומר לך אם אכן מיץ כרוב מטפל בגזים קיימים כי לא ניסיתי זאת מעולם ואין לי על כך מידע, אך מיץ כרוב כן ידוע בתכונה שלו לטפל בכיבים/אולקוס במערכת העיכול.
מקווה שעזרתי איה הוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר