אלרגיה לחלב

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב
    רוזה
    13/05/2012

שלום

רציתי לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לי, אני לא מעכלת מוצרי חלב בגלל רגישות ללקטוז. האם בעצם אני צריכה להמנע מחלב כל חיי עכשיו? האם צריך לבדוק כל מוצר אם הוא מכיל טיפת מוצרי חלב? מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב - תגובה

איה הוד
    14/05/2012

שלום רוזה,

ראשית מאוד חשוב לדעת שיש הבדל מהותי בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות לחלב.
    אם קיימת אלרגיה - אי אפשר לאכול חלב בכלל!

אם מדובר באי סבילות לחלב, לעיתים הימנעות מוחלטת לתקופה של 6-18 חודשים מאפשרת לך לחזור לצרוך מוצרי חלב במידה מסויימת.

שווה לנסות לטפל בשיטת אייפק כדי להעלים את האלרגיה.

אבא שלי תמיד נהג לומר שחלב פרה נועד לעגל. אפשר לחיות בשלום ובבריאות מירבית ללא מוצרי חלב. יש הרבה מה לאכול גם בלעדיהם.

ממליצה לך לקרוא את הספרים "שוטי החלב" ו- "ת'עזוב את העטינים שלי" מאת ד"ר אריה אבני.

בריאות
    איה הוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז

רוזה
    15/05/2012

אני מבינה
    אני מתכוונת לאי סבילות ללקטוז
    זה לא שאני חייבת לאכול את כל מוצרי חלב אבל בהרבה מוצרים יש חלב ולא תמיד כותבים או אפשר לדעת או עכשיו לפני שבועות אני בטוח אתקל במוצרי חלב
    יצא לי לשמוע על טבליות כאלה שאפשר לקחת, זה משהו מוכר? איך זה נקרא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז - תגובה

איה הוד
    15/05/2012

הי רוזה,

הטבליות האלה זה אינזימים שמעכלים את הלקטוז.
    אני אישית לא ממליצה!
    לדעתי זאת דרך לנסות "לעקוף את המערכת" ולא לטפל באמת בבעיה.
    אם הגוף מפתח אי סבילות למשהו צריך להקשיב לו, לזרום איתו, לאפשר לו את החופש
    מאותו מזון שהוא מסרב לקבל ולא לנסות לתת לו כדורים ולהכריח אותו.

בריאות
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתפרצת לשיחה אבל,

נועה
    16/05/2012

הפעם אני לא מסכימה עם איה (לרוב אני מאוד אוהבת את התשובות שלה), כי אני חושבת שבמקרה הזה טבליות הלקטאז יכולות מאוד לעזור למי שבכל זאת רוצה לאכול מוצרי חלב, אני לא ממליצה להשתגע ולאכול כמו אדם שלא סובל מזה, אבל כן מדי פעם ולקחת את הטבליות גם. אחי משתמש ומאוד מרוצה.. זה מעלים כמעט את כל התסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתפרצת לשיחה אבל, - תגובה

איה הוד
    16/05/2012

הי נורית,

תודה על תגובתך, וגם על המילים הטובות.
    אני מניחה שאת מדברת מניסיון אישי, אך אני מדברת ממקום מקצועי מתוך הסתכלות רחבה יותר.

כשהגוף מסמן לנו משהו, אם ניקח כדור ונתעלם לחלוטין ממה שהוא מנסה להגיד לנו, הגוף יחפש איך להוציא את זה בדרך אחרת.

בריאות
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו