מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעייה של ספיגת ברזלשני25/12/2008
האם בעיית ספיגת ברזל פירושה בעייה של אגירת ברזל? ואם כך, האם זה קשור למחסנים בלבד כלומר לרמת הפריטין? מדד הברזל בדם או ההמוגלובין אינו רלבנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספיגת ברזל
איה הוד25/12/2008הי שרון,
הפריטין הוא המחסנים של הברזל בגוף.
אם נוצר מצב שבו הברזל החופשי מאוד יפה וגבוה, אך המאגרים נמוכים ויש סימפטומים של חסר בברזל אז סביר להניח שיש בעיית ספיגה גם אם המוגלובין תקין !
אך מה שקובע במידה רבה זה הסימפטומים - כל עוד אין סימפטומים של אנמיה, אין עייפות או נשירה וכדומה, אז הגוף סופג ברזל ויודע להשתמש בו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית ספיגת ברזל
שני25/12/2008אין לי סימפטומים של עיפות וכו, נהפוך הוא, אני מאוד זריזה ואנרגטית, כלומר - אין לי בעייה של ספיגת ברזל כדברייך, רק הפריטין נמוך. האם זו לא בעייה של אגירת ברזל, שהיא שונה מבעייה של ספיגה? כי הברזל כן נספג בדם, הוא רק לא נאגר, ספיגה אינה אגירה, ואז נשאלת השאלה אם צריך בכלל לטפל בזה, שהרי מעשית איני סובלת מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל
איה הוד30/12/2008הי
אנסה להסביר:
העובדה שיש לך ברזל בדם איננה קשורה לזה שהוא נספג! כי הוא יכול להיות גבוה בדם אבל הוא לא נכנס ונפפג פנימה לתוך התאים (היונים שלו הכוונה).
ברזל חופשי בדם יכול להיות ו"להסתובב" בדם בגלל שלוקחים תוספי ברזל...אבל אף אחד לא מבטיח שהתאים יכניסו את יוני הברזל לשימושם.
לכן, אחת הדרכים לדעת שיש בעיית ספיגה היא המחסנים (הפריטין)...
אבל -
אם למרות שהפריטין שלך נמוך את מרגישה טוב וויטאלית וחיונית אז לא צריכה להיות בעיה בכלל!
הבעיה היא כאשר ישנם אנשים שמדווחים על סימפטומים שלאנמיה קשה למרות שהברזל בדם שלהם גבוה - זה אומר שהתוספים שהם לוקחים נמצאים בדם אבל לא נספגים לתוך התאים - אני מדגישה: לתוך התאים...
העובדה שרואים ברזל גבוה בבדיקות דם לא נותן לנו אינדיקציה האם הוא נכנס לתוך התאים לשימושם. והרי מה שקובע אם יהיו סימפטומים של אנמיה זה האם היונים של הברזל נכנסים לתוך התא - ואת זה בדיקות דם לא יכולות לבדוק...לכן מנסים להסתמך על ההמוגלובין ועל הפריטין כמדד לדעת האם הגוף סופג ומשתמש בברזל או שהברזל סתם נמצא כך חופשי בדם...
הצלחתי להסביר????
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין נמוך
שני31/12/2008כן ולא, עדיין לא ברור לי למה הפריטין נמוך, למרות שאני לא סובלת מכך, האפשרות היחידה שעומדת מול עיני זה איבוד דם מסיבה כלשהי, אבל לא מחזור, כי אני על סף סיום, אני בת 52, אולי מטחורים שלפעמים יש לי ואולי מסיבה אחרת, מה שאני כן מבינה שבמצב בריא הפריטין היה צריך להיות מאוזן, במיוחד אם התזונה שלי טובה ומגוונת ואני לא צמחונית ולא אוכלת שטויות. מכל מקום, תודה רבה איה על ההשתדלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פריטין
איה הוד31/12/2008המלצה שלי:
אל תהי מוטרדת מהנושא כל עוד את מרגישה נפלא.
אך המשיכי להיות במעקב אחרי העניין הזה בבדיקות דם, חשוב להיות עם יד על הדופק ובאמת לוודא שאין איבוד דם.
המשיכי להרגיש טוב ולאכול טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטין - לאיה
שני05/01/2009שלום איה המקסימה, עשיתי בדיקת דם לפני כמה ימים והפריטין עלה ל31.5, האם זה עדיין נמוך מידי? אני יודעת שבגילי, אני בת 52, צריך גם לעשות בדיקת קולונוסקופיה, ואני ממש נרתעת מהבדיקה הזאת, במיוחד ממה שצריך לשתות לפני זה כדי לרוקן את הקיבה. מה דעתך? למרות שאת לא רופאה.
פריטין
איה הוד05/01/2009הי יסמין,
הפריטין שלך עלה יפה מאוד. כל עוד זה ישאר כך ולא תהיה מגמת ירידה - את במצב נפלא!!!
שימיש לב שגם בהרגשה את צריכה לחוש בטוב ולא רק על הנייר של הבדיקות :-)
לגבי הבדיקה - נכון שהיא פולשנית, אך צריך לבחון באופן אישי ואינדיוידואלי אצל כל אדם האם הוא באמת זקוק לבדיקה.
אני מודה שלפעמים הנזק מהבדיקה הוא הרבה יותר גדול מהסיבה שבגללה רוצים לעשותה! אך חייבים גם לזכור שלפעמים אין מנוס ובהחלט שווה לעבור אותה כדי לוודא מה קורה בפנים.
אז תשובתי היא: זה מאוד אינדוידואלי. יש פעמים שהיא מיותרת לחלוטין ויש פעמים ששווה לשלם את המחיר כדי לקבל מידע חשוב.
באהבה רבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)