מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי מיץ עשב חיטה/כדורי עשב דגניםמיכלי20/02/2009
אני בת 19 עור פניי נוטה לפצעים ושומניות ולפני כחצי שנה גילו אצלי מחסור חמור בברזל ונטלתי כדורי ברזל במרשם לתקופה של 3 חודשים מאז עברתי עוד בדיקת דם בצבא והרופא טען שהכל "נורמלי" שאלתי אם רמת הברזל שלי קרובה למינימום או למקסימום בטווח והוא רק אמר "נורמלי" אין לי שום דבר נגד רוסים להפך אבל קשה לדובב את הרופאים שביניהם =/ בכל אופן חזרה לי נשירת השיער אני שמה לב שבכל נגיעה בשיער נושרות שיערות האם במצב זה מומלץ לצרוך כדורי עשב דגנים/מיץ עשב חיטה? והאם יש הבדל ביכולות הספיגה של כל אחד כי הטעם של המיץ עושה לי בחילה=/ בכל אופן, אני משתדלת לאכול מאוזן אוכלת 3 פעמים בשבוע בשר (בעיקר חזה עוף או הודו כמעט ולא אוכלת בקר) משתדל לאכול פירות וירקות (אבל יוצא שכל מה שאני אוכלת זה מלפפון עגבנייה בצל אבוקדו ובננות... ככה שאין יותר מדי גיוון) ולגבי דגנים אוכלת לחם (בעיקר לבן) וגרנולות למיניהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלו?...
מיכלי20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עשב דגנים
איה הוד22/02/2009הי מיכלי,
אין ספק שעשב דגנים עושה עבודה טובה על עור הפנים והפצעים ולו רק בגלל תכולת הכלורופיל והויטמינים שבו....אך הוא עושה הרבה מעבר לכך.
מחסור חמור בברזל לא יפתר על ידי כדורי ברזל אם הבעיה היא ספיגה - יש לגשת לנטורופתית ולבחון את הנושא לעומק ולקבל טיפול מתאים ואישי.
לעיתים רמת הברזל בדם נראית תקינה אבל האדם ממשיך לסבול מסימפטומים של חסר בגלל שהברזל לא נספג...בדקי את ההמוגלובין והפריטין בבדיקות.
נשירת השיער בכלל לא חייבת להיות קשורה לברזל - היא יכולה להיות הורמונלית, או ממצב נפשי, או מבלוטת תריס לא מאוזנת ועוד ועוד...לכן חשוב לפני שמטפלים בנשירת השיער לדעת מה המקור לה ולתת טיפול נכון שיקלע בול למטרה.
עשב דגנים/מיץ עשב חיטה בהחלט יכול להוות חלק נכבד מהטיפול אך שוב- אם הבעיה היא לא ברזל או אם הבעיה היא ספיגה זה רחוק מלעזור לנשירה לבדו.
המשיכי לאכול טוב, שלתות הרבה מים
לגבי בשר - יש לי מטופלים צמחונים שנים רבות ללא כל חוסר בברזל ויש לי מטופלים שאוכלים בשר כל יום וחסר להם ברזל - זה שוב מחזיר אותי לנושא הספיגה.
בהצלחה :-)
חפשי בגוגל: אנמיה ותוספי ברזל ולמדי על חשיבות הספיגה....
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
מיכלי23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)