המוגלובין

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• המוגלובין
    k
    05/10/2007

שלום

איזה צמחים ומאכלים יכולים לעזור לעלית רמת ההמוגלובין בדם?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובין

איה הוד
    05/10/2007

ההמלצה "הקלאסית" שבעיקר רופאים אוהבים לתת במצב כזה, היא לאכול בשר וכבד המכילים הרבה ברזל. אך אני יודעת על דרכים הרבה יותר טובות ובריאות.
    נכון שבכבד חיות יש המון ברזל, אך יש גם רכיבים רבים אחרים שיכולים להזיק מאחר והכבד אחראי על ניקוי הרעלים בגוף הוא "מחסן רעלים טבעי" , והוא מעלה את הכולסטרול (לא פלא).

אני מכירה דרכים טובות יותר, אך ראשית מאוד חשוב לגלות מה הגורם להמוגלובין הנמוך.
    יכולות להיות מספר סיבות לכך ולא כולן קשורות בהכרח לחוסר בברזל.
    המוגלובין נמוך יכול להיות גם כתוצאה מבעיות ייצור במח העצם, או ממחלה כלייתית...לכן חשוב לברר הכל.

במידה וההמוגלובין באמת נמוך בגלל חוסר בברזל, גם כאן צריך לעשות בדיקה מאחר והגורמים לחוסר בברזל יכולים להיות רבים: למשל, דימום (דימום פנימי במערכת העיכול, או איבוד דם גדול במחזור החודשי וכו'), יכול להיות חוסר בתזונה, אך הבעיה יכולה להיות גם בעיית ספיגה לקויה של ברזל עקב בעיות במערכת העיכול.

לא הייתי ממליצה על תוספי כדורי ברזל לפני שברור מה הגורם, ניתן בקלות להכניס לגוף ברזל מהתזונה וזה לא חייב להיות בשר.
    יש סברה שטוענת שהספיגה של ברזל ממזון מהחי היא הטובה ביותר - יש בכך מן האמת אך אני לוקחת בחשבון גורמים נוספים ולא חושבת שלהתחיל להאביס את הגוף בבשר וכבד על בסיס יומיומי הוא הפתרון.

ברזל מן הצומח נמצא בירקות ירוקים עליים, פירות יבשים - בעיקר משמשים, שקדים ואגוזים.
    אפשר לאכול מזונות המכילים ויטמין C שידוע כמשפר את הספיגה של הברזל - למשל עגבניות, פירות הדר.
    ניתן לאכול למשל, סלט עלים ירוקים עם אגוזים מלמעלה ולשתות מיץ תפוזים בארוחה, או לאכול טאבולה המכיל פטרוזילה שהיא מאוד עשירה בברזל עם העגבניות בפנים ועוד....

צמחי מרפא כגון פטרוזיליה וסרפד עשירים מאוד בברזל ומומלצים.
    עשב השעורה יעיל ביותר למצב הזה גם מאחר והוא מכיל כלורופיל .

אם קיימת בעיית ספיגה או ההמוגלובין הנמוך הוא מצב כרוני - פנה לאבחון ויעוץ נטורופתי.

חג שמח ושבת שלום
    איה הוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו