מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אף סתוםליאת09/10/2007
שלום רב,
בעלי סובל מאז שנולד עם אף סתום שמקשה עליו לנשום לעיתים.
האם יש תרופת סבתא שיכולה להועיל ולעזור לאף הסתום?
תודה על המענה, יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אף סתום
איה הוד09/10/2007הי ליאת,
אף יכול להסתם מגורמים רבים, ויש הרבה "תרופות סבתא" שיכולות לעזור במצב כזה - בעיקר כאשר מזהים את הגורם. אך מאחר ואת מזכירה שמדובר בתופעה מגיל ילדות / לידה זה קצת משנה את התמונה.
הייתי בודקת את מחיצות ומבנה האף - אם יש בעיה מבנית, אין הרבה מה לעשות מבחינת תרופות סבתא.
אם אין בעיה במבנה האף, הייתי מתחילה לחקור את נושא האלרגיה.
במקרה של בעלך, קשה לי להאמין שטיפול מקומי רגעי כלשהו יעזור - ולכן הייתי מפנה אותו לאבחון וטיפול בשורש הבעיה - טיפול קצת יותר עמוק ורציני.
תקני אותי אם אני טועה, אך וודאי הוא ניסה טיפות וספריי למיניהם והבעיה לא נעלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איה
ליאת11/10/2007תודה על המענה, כיף לקרוא תשובה מפורטת ועיניינית עם הרבה חשיבה מקצועית :-)
יכולה לאמר לך שאת לא טועה, בעלי מנסה את כל הסוגים של התרסיסים אבל לא עובר לו לגמרי, רק לאותו רגע, אומנם מרגיע אבל לא עוזר לתמיד, זה משהו מולד, יש לו גם מחיצות באף ורק ניתוח יעזור.
אבל הוא לא רוצה לעשות ניתוח מכיוון שזה סיכון לעתיד.
האם מי מלח חמים יעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי ליאת
איה הוד12/10/2007מי מלח מאוד יעזרו, אך לא לטווח הרחוק אם מדובר באמת במחיצות.
לצערי, השימוש בתרסיסים פוגע בריריות האף ורק מחמיר את הבעיה עוד יותר בטווח הרחוק.
אנשים שמעולם לא השתמשו בתרסיסים קונבנציונליים מגיבים לטיפול הטבעי הרבה יותר טוב.
אני לא כל כך יודעת למה הכוונה ב"סיכון לעתיד" לגבי הניתוח.
עד כמה שאני יודעת, אין בניתוח הזה סיכון - אשמח להחכים :-)
סופשבוע נהדר,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)