מיץ כרוב לאולקוס

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• מיץ כרוב לאולקוס
    ואר
    10/03/2010

לאיה שלום,
    קודם כל הרשי לי לבקש ממך להתעלם מהבחור בשם "אבנר", שהוא כנראה מאוד מתוסכל ואין לו איך להעביר את היום חוץ מלבכות "יקר לי, יקר לי...." ולקבל תשומת לב ע"י הכפשת האחר.
    אני עוקב אחרי האתר שלך והפורום ואני מאוד מתרשם ממך, המשיכי בפועלך, רואים שאת באה ממקום טוב.

אבל נעבור לעיקר : יש לי כיב קיבה והמליצו לי על מיץ כרוב ושמעתי שגם את ממליצה.
    לא הצלחתי למצוא באינטרנט מרשם רציני עם כמויות לאיך להכין מיץ כרוב כזה.
    ובכן השאלה שלי היא פשוטה- מהו המתכון של מיץ כרוב, ומה הכמויות אותן יש לצרוך ?

תודה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיץ כרוב לאולקוס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיץ כרוב

איה הוד
    10/03/2010

אור יקר,

תודה על דבריך.

המתכון לבקשתך (תתפלט כמה זה קל):
    יש לך בבית מסחטת מיצים? כזאת שסוחטת גזרים לא תפוזים....
    אם לא, שווה לקנות אחת כזאת - זה אחד הדברים היותר שימושיים שיש במטבח.

לוקחים עלי כרוב טריים ומעבירים ב במכונת המיץ, אם רוצים לשפר טעם אפשר להוסיף גבעולי סלרי וגזר או תפוח.

רצוי תמיד לסחוט טרי ולא לשמור במקרר כי חשוב שתהיה נוכחות של חומצה אמינית מסויימת.

ב-ה-צ-ל-חה ! :-)
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי כיבים בקיבה

רונה
    02/07/2012

הבנתי שכרוב טוב לריפוי הכיבים - כמה שותים ומתי?לפני אחרי אוכל וכו.מעבר לכיבים רבים קטנים שנמצאו לי בקיבה/טרסריון הבטן שלי כל הזמן מתנפחת מייד עם שתייה או אוכל לא משנה מה.מה את מציעה?
    תודה
    רונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד הבהרה קטנה -->

אור
    11/03/2010

איה תודה על התשובה המהירה.
    1. כמה פעמים ביום מומלץ ליטול את זה ?
    2. האם על קיבה ריקה או עם האוכל ? (אם זה משנה).

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ כרוב

איה הוד
    11/03/2010

הי אור,

ישנה עוד דרך להכין את המיץ:
    לוקחים כרוב חתוך, מומלץ להוסיף לזה קצת זרעי קימל או שומר ואף תפוח חתוך לקוביות. ומרתחים את הכל עם מים על הגז - אש קטנה! בישול איטי. מסננים ושותים את המים.

מינונים:
    את המיץ שותים במשך 10-14 יומים, בין 3-4 כוסות ביום על קיבה ריקה. אם הכמות לא יצאה מסםיקה פשוט מוסיפים מים.

דרך אגב, גם במיץ תפו"א משתמשים לטיפול באולקוס, טפילים במעיים ובעיות בסגנון הזה.
    המיץ הזה נעשה מתפו"א חיים טריים ולא מבושלים. יש לגרר תפוחי אדמה בפומפייה ולסנן את המיץ שנוצר, ולשתות 1 כפית כל 3 שעות לערך. חשוב לשמור בקירור.

הערה: ההוראות הללו הן כלליות ולא ניתנו לאחר אבחון.

ספר איך אתה מרגיש בעוד כמה ימים :-)

יום נהדר
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ אלוורה לצרבת וכיב?

יוכבד
    20/08/2015

היי איה.

אני שותה מזה עשרה ימים מיץ מאלוורה לימון ודבש שאני מכינה. זה אמנם מקל על הצריבה והתחושה הכללית בבטן אבל אולי זה לא מספיק בשביל לרפא את המקום? האם כדאי לי להוסיף מיץ מכרוב? אני נמנעת מרוב הדברים שמחריפים את הבעיה אך לא לגמרי. עדיין שותה כוס קפה שחור בבוקר, ופעם בשבוע שותה כוס יין. מה את מציעה? אודה לך על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אני אעדכן :)

אור
    11/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

אור
    15/03/2010

שלום איה,
    אני כבר ארבעה ימים שותה את מיץ הכרוב שהמלצת ואכן ישנו שיפור ממשי בקיבה.
    כל תחושת הבעירה הנוראית בבטן פחתה משמעותית ועכשיו זה מקסימום צריבה עמומה ביותר , שאני מקווה שגם היא תעבור לי.

כמובן שהפסקתי לחלוטין עם קפה, חריף , מטוגן, סוכרים וכו'...

אני חייב לציין שלאחר שתיית מיץ הכרוב יש לי את אותה צריבה עמומה, כאילו הכרוב מחטא (או משהו כזה) את הפצע, האם זה טבעי האם זה אמור לצרוב קצת כששותים את הכרוב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

איה הוד
    15/03/2010

שלום אור,

איזה כיף של עדכונים!

יכול להיות שזה יצרוב בזמן השתייה.
    לא שותים מהמיץ הזה על בסיס קבוע (זוכר?)

בהמשך תוכל לעבור לכדורים בשם פרופרג'יל שמרפדים את המקום מבפנים ועושים עבודה פנטסטית (יש לשתות איתם המון מים)

אני פה!
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בוושט הקיבה

נילי
    07/12/2012

ברצוני לדעת כמה ימים צריך לשתות מיץ כרוב כדי לרפא ולאזן את החומציות הכואבת במיוחד במצב רעב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בוושט הקיבה - תגובה

איה הוד
    07/12/2012

זה מאוד משתנה מאדם לאדם. מתחילים לשתות ורואים לבד מתי יש שיפור. אם אחרי כמה ימים אין שום שיפור אני לא מוצאת שיש טעם להמשיך.

איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו