לאיה הוד

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• לאיה הוד
    משה
    17/05/2010

שלום
    בזמנו ,לפני עשרות שנים שהתחלתי להיות טבעוני,שהיו מעט תזונאים טבעונים : כמו בן אורי . הם אסרו לאכול גרגרי פשתן.(הוא אמר שזה לצביעת בגדים)
    היום יש הרבה תזונאים טבעונים וכללים ,ורובם ממליצים בכל פה לצרוך אותם אם ליציאה שרוי במים , או לטחון לקבל אומגה 3. מה הסיבה שפתאום לא רק מותר אלא רצוי לאכלם?
    ולמה לדעתך אסרו אז?
    בלי קשר - ששטפתי אותם שבוע שעבר נשארו בכלי כמה והחלו לנבוט- ומאז מנביט ואוכל גם נבטי פשתן.
    האם ידוע לך מה מאבדים בהנבטה, (כמו שעדשים לדוגמה ככל שננביט יאבדו אחוז מהחלבון)
    האם יש עדיין בנבטי פשתן של כמה ימים אומגה 3?או מרויח משהו אחר ?

שאלה בחליטה
    3-,4 פעמים בערך בחודש ,חולט בכוס , מלמטה למעלה :
    שליש כף קינמון, שליש כרכום,על זה צמחים יבשים -חצי כף מ:-שן ארי, טימין, שוש קירח וכף קמומיל
    על זה צמחים מה שיש טריים: קצת שיבה ,נענה ,לואיזה,רוזמרין , וזעתר .
    ואז שופך מים רותחים .

1) האם מועיל למשהו במספר קטן כזה של חליטות?או שלא מועיל לכלום בתדירות כזו?
    2*)האם יותר מדי מרכיבים ,כי את המרכיבים התחתונים בכלל כמעט ולא מרגישים בסחיטה כזו?
    תודה לכל התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיה הוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרעי פשתן

איה הוד
    18/05/2010

שלום משה,

לצביעת בגדים? על זה עוד לא שמעתי.
    אין לי מושג למה אסרו על אכילתם אז, אבל אני כן יכולה לספר לך למה אני אוסרת על אכילתם היום: אני אישית לא אוהבת להמליץ לכל אחד על זרעי פשתן בגלל שהם מכילים , בין היתר, פיטואסטרוגנים.

לרוב אין לי בעיה להמליץ עליהם שלמים (במצב זה כידוע לי לא מקבלים פיטואסטרוגנים ו/או אומגה 3 אלא מרוויחים את המוצילגים שמסייעים ליציאות וריכוך)

כאשר הם טחונים אני לרוב לא אתן אותם לגברים/ילדים/נשים הרות אלא יותר בזמן גיל המעבר או לפי התמונה הקלינית של האישה לאחר אבחון.

לא ידוע לי מה הם מאבדים לאחר הנבטה. מעולם לא יצא לי להמליץ למישהו להנביט זרעי פשתן אלא רק קטניות. נושא מעניין! אנסה לברר.

החליטה שאתה שותה 3-4 פעמים בחודש לא יכולה להיות טיפולית בגלל התדירות הכל כך נמוכה. אבל בשביל מניעה ובריאות זה נהדר.

לא רואה בעיה עם התערובת המורכבת...הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה הטעם....חחחח...חה!

הרבה בריאות משה
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו