איה-פריטין

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• איה-פריטין
    שני
    11/11/2010

היי איה,
    ראיתי שאת מתמצאת מאד בפרטין, אז ייעדתי את השאלה אלייך..
    אני בת 30, אני מתעייפת מאד מהר. אני מתעייפת מלהכין אוכל לשבת, מללכת 45 דקות, מלעשות ספורט שעה.. מתעייפת ברמה של-או חוזרת לבית לישון, או שכל היום ממשיך לי הפוך. מה שבד"כ קורה.
    העייפות מפריעה לי מאד, זה התחיל לי בסביבות גיל 22, אחרי מונו רציני, ונראה לי שאולי נשאר קצת.
    אני קמה עירנית בבוקר, הכל זורם סבבה, אבל אחרי פעילות הכי קטנה, אני גמורה.
    עשיתי בדיקות דם, הברזל סבבה, הכל טוב, רק הפרטין נמוך. (7).
    לקחתי תרופה טבעית של ברזל, אח"כ קופסא שלמה של קפסולות ברזל, עלה לי ל14.
    כרגע אני ממשיכה קופסא שניה, אבל עדיין מאד עייפה.

מה זה יכול להיות?? (יש לי תור למעבדת שינה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איה-פריטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איה-פריטין - תגובה

איה הוד
    14/11/2010

שלום יקירה,

ללא ספק התשישות שאת מתארת קשורה למונו! ראיתי זאת פעמים רבות.
    (קראי את המאמר שלי על מחלת הנשיקה ותביני)
    מחלת הנשיקה שלא טופלה נכון יכולה להמשיך לגרום לעייפות קיצונית במשך שנים, ויש אנשים שסיפרו שמחלת הנשיקה היתה טריגר להתפרצות של מחלת העייפות הכרונית (דבר שעדיין אין לגביו ממש מחקרים אך חוזר על עצמו לא מעט אצל אנשים רבים).

כמובן שגם נושא הפריטין יכול להשפיע , אך לדעתי זה משהו הרבה מעבר לכך. משהו שהתחיל עם מחלת הנשיקה שפגע במערכת החיסונית שלך, ומאז הגוף לא התאושש לגמרי.

הבעיה אצלך היא לא בהכרח חוסר בברזל!, אלא בעיית ספיגה שלו - לכן הפריטין נמוך מאוד.
    כדי לטפל במצבים כאלה אני ממליצה לגשת לטיפול נטורופתי - הפורום הוא לא המקום המקצועי לטיפול רציני שכזה

בהצלחה
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו