למידע נוסף בנושא פרקינסון ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום אלצהיימר, דמנציה
פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
פורום נכויות, אחוזי נכות
פורום פרקינסון
פורום תרופות ייעוץ תרופתי
מחלת פרקינסון היא מחלה ניוונית אשר פוגעת במוח ובמערכת העצבים, כאשר פגיעות אלו עלולות לגרום לליקוי בדיבור, רעד, הפרעה תנועתית ועוד. החוקרים אינם יודעים כיצד ויטמין D יכול להשפיע על התפתחות מחלת פרקינסון, אך הם טענו כי ויטמין D עשוי לסייע בהגנה על תאי העצב של הגוף מפני נזק. "נדרש לעשות מחקר נוסף, כדי לבדוק אם נטילת תוסף תזונה או עלייה במשך החשיפה לאור השמש עשויה להקטין את הסיכון למחלת פרקינסון ובאיזה שלב הפעולות האלו יהיו מועילות ביותר", אומר קיירן ברין, מנהל מחקר בנושא פרקינסון בבריטניה.
ויטמין D, אשר נוצר בעור בעת חשיפה לאור השמש, ידוע כבר זמן כויטמין עם תפקיד חיוני בתחזוקה של שיניים ועצמות. מחקר אחר מעלה שלויטמין D יש תפקיד קריטי בוויסות של המערכת החיסונית, דבר שיעזור שיכול לעזור בהגנה מפני זיהומים, מחלת הסרטן, מחלות אוטואימוניות (מחלת חיסון עצמי) ואפילו מחלות כרוניות, כגון מחלות לב או אלצהיימר.
כמה אנשים יסבלו מפרקינסון עד 2030?
חוקרים מאוניברסיטת רוצ'סטר ניסו לחזות את מספר האנשים בעולם אשר יסבלו ממחלת פרקינסון עד שנת 2030. נעשה שימוש בתחזיות של גידול האוכלוסייה ושכיחות נוכחית של מחלת פרקינסון כדי לחזות את כמות האנשים שילקו בה. האנשים שהיוו את המדד הטוב ביותר הם אלו שהיו מעל גיל 65, שזהו הגיל שנמצא בסיכון הגבוה ביותר למחלות כרוניות, כגון פרקינסון.
המחקר בחן נתונים מבנגלדש, ברזיל, סין צרפת, גרמניה, הודו, אינדונזיה, איטליה, יפן, ניגריה, פקיסטן, רוסיה, ספרד, בריטניה וארצות הברית והגיע למקנה כי מספר חולי פרקינסון במדינות אלו יעלה מ-4.1 מיליון ל-8.7 מיליון. החוקרים הביעו חשש מכך שהגידול הגדול של המחלה צפוי להיות במדינות שאין להן את היכולת להתמודד כראוי עם מחלת פרקינסון במובן החברתי.
למאמרים נוספים בנושא פרקינסון ועוד:
חולי פרקינסון: אימוני פילאטיס יעזרו לכם
סקר: מודעות למחלת פרקינסון
פרקינסון: נקודת המבט של הרפואה החדשה
בוטוליניום טוקסין: גם לחולי פרקינסון
מחלת פרקינסון: הטיפול שמציעה הומאופתיה
"עיקר הצמיחה של מחלת פרקינסון ב-25 השנים הבאות לא תהיה בארצות הברית ובאירופה או במקומות כמו סין", אמר החוקר הראשי ריי דורסי. "הצמיחה של מחלת פרקינסון תהיה בחברות שבהן קיימת תשתית מוגבלת בכל הקשור לאבחון אנשים ומענה לצרכים הרפואיים שלהם". במחקר אף צוין כי על פי סקרים מדלת לדלת שנערכו בבוליביה שאך אחד מהנשאלים לא ראה רופא בעקבות הסימפטומים שהיו להם. המחקר לקח בחשבון רק את הגידול של מחלת פרקינסון אשר נגזר מהזדקנות האנשים ומגידול האוכלוסייה בעולם.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר