מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- תפקיד אחיות בטיפול נמרץ........לימור11/02/2016
שלום
רציתי לדעת מה ההבדל בתפקיד האחיות בטיפול נמרץ לבין תפקיד אחיות במיון ובמחלקה פנימית?
במה מתאפיין טיפול של אחות בטיפול נמרץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד אחיות בטיפול נמרץ........ - תגובה
אורלי גלר16/02/2016אחיות בטיפול נמרץ צריכות לעבור הכשרה נוספת
מכיוון שבטיפול נמרץ יש מכשירים וטיפול בחולים במצב חירום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת בחברה סיעודית והפסקתי לעבודגלי05/03/2016
שלום לכם
ברצוני לשאול שאלה
עבדתי שנתיים עם קשישה והחלה אצלה מחלה ולקחתי את המצב שלה מאוד נפשית ופיזית
יש לציין שאני מקבלת ביטוח לאומי נכות 60%
השאלה שלי היא כזאת אם מצבי החמיר עקב מחלת הקשישה שלקחתי מאוד קשה את עצם הטיפול בה וכו
האם אני יכולה לפנות אל ביטוח הלאומי ולהסביר את מצבי הנפשי שהרע לי בתקופת עבודתי
אשמח להתייעץ ולקבל מידע מכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת בחברה סיעודית והפסקתי לעבוד - תגובה
אורלי גלר16/03/2016גלי שלום
לפני הכל את צריכה ללכת לקופת חולים לרופא ולהסביר לו את מצבך הבריאותי
לאחר בדיקה הוא יאבחן את מצבך ובאם יוכח שמצבך הבריאותי אינו טוב ושהוא התדרדר עקב הטיפול בקשישה תקבלי אישור על כך מהרופא ותוכלי לפנות לביטוח לאומי.
השאלה הנוספת היא אם עבדת אצל השקיקה דרך חברה מסודרת או באופן פרטי
האם דווח לביטוח לאומי על כך שעבדת שם כל התקופה.
במידה וכן ובנוסף לאישור רפואי תוכלי לפנות לביטוח לאומי לוועדה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לחברת סיעוד מטפלים זרים עבור אמא מבוגרתיצחק25/03/2016
צריך המלצה לחברת סיעוד טובה מחפש עובדת זרה לאמא .יש לה אישור העסקה .
היינו קשורים עם"
מקום לכולם" והתאכזבנו.
איזור חולון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לחברת סיעוד מטפלים זרים עבור אמא מבוגרת - תגובה
אורלי גלר27/03/2016איציק שלום
אני מכירה מספר חברות שתוכל לעבוד איתן
ולבקש מהן עובדת זרה -
לגבי מי יותר או פחות טובה אין לי כל כך מושג
יש חברה שנקראת - בבית . שמעתי שהם טובים.
יש חברה שנקראת - דנאל
חברה שנקראת - עמל
חברה - מסד
חברה _ מטב
יש - צומת עובדים
יש - אלסן אסיף
אלו רק חלק מהחברות שאני מכירה ויש עוד הרבה באינטרנט שאתה יכול
תתקשר לאחת החברות האלו ומקווה שתמצא עובדת טובה.
בהצלחה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות מכון גסטרו וכל מה שקשור...אלינור10/04/2016
שאלה לאחיות שעובדות במכון גסטרו..
איך השכר? האם יש תוספות למשכורות לעובדי מכון גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות מכון גסטרו וכל מה שקשור... - תגובה
אורלי גלר12/04/2016אני יודעת שיש תוספת שכר לאחיות שהן מוסמכות
לגבי מכון גסטרו את צריכה לבדוק בבית חולים שבו את הולכת לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא סיעודית ללא מטפלת עובדת זרהיצחק01/05/2016
אמי מוגדרת סיעודית 168 מלא בביטוח לאומי.
כבר חודשיים שהיא ללא מטפלת עובדת זרה.
המטפלת עזבה ולא נמצאה לה מטפלת עדיין.
אני בקשר עם מספר חברות בינתיים ללא הצלחה.
היא בינתיים מקבלת את 18 שעות מביטוח לאומי
ומטפלת ישראלית וזה לא מספיק כמובן.
מה עלינו לעשות?
האם מגיע לה משהו מביטוח לאומי מעבר למטפלת שכרגע איתה באופן חלקי?
אנחנו אובדי עצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא סיעודית ללא מטפלת עובדת זרה - תגובה
אורלי גלר02/05/2016בוקר טוב
תוכל להכנס לאתר של ביטוח לאומי לראות אם מגיע לאמך עוד משהו מעבר לשעות שניתנו לה
לפי מיטב ידיעתי הם נותנים מספר שעות עזרה לאחר מבחנים ובדיקות לכן לא יתנו לה תוספת.
לדעתי אתם צריכים לנסות להשיג לה עובדת זרה זה מאוד חשוב עבורה
תנסו בכל החברות שמספקות עובדים זרים.
אפילו מישהי שכבר גרה בארץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה במבחן ממין על בסיסי בסיעודשאולי01/06/2016
שלום , אח מוסמך 2 וחצי וותק נרשמתי לעל בסיסי ביקשו ממני מבחן ממין .
שלחו לי סילבוס לקרוא למבחן אך אין לי חומר .. מישהו יכול לעזור , חומר בעברית תודה רבה .
זה הסילבוס
ב. פיזיולוגיה של מערכות הגוף המרכזיות:
Hinkle, J. & Cheever, K. (2014). Brunner and Suddarth's Textbook of Medical-Surgical Nursing (13th ed.). Philadelphia, PA: Lippincott Williams & Wilkins.
פרקים נבחרים:
Chapter 12. Pain management
Chapter 20. Assessment of Respiratory function
Chapter 25. Assessment of Cardiovascular function
Chapter 53. Assessment of Kidney and Urinary function
Chapter 65. Assessment of Neurologic function* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה במבחן ממין על בסיסי בסיעוד - תגובה
אורלי גלר13/06/2016סימו שלום
תכנס לפורום של לימודי סיעוד
יש גם בפייסבוק קבוצות של אחים ואחיות בסיעוד
שמעבירים חומרי לימוד
יש קבוצה בפייסבוק שנקראת אחים ואחיות בשרותי הבריאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להעלות שאלון לעבודת סמינריון?דבי01/08/2016
שלום,
אני אחות מוסמכת שמשלימה לימודים לתואר. במסגרת הלימודים אני צריכה שאחים/אחיות ימלאו לי שאלון לעבודת הסמינריון.
האם אני יכולה להעלות כאן את השאלון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להעלות שאלון לעבודת סמינריון? - תגובה
אורלי גלר22/08/2016דבי שלום
לדעתי עדיף לך להכנס לפורום של לימודי אחיות או סיעוד
יש בפייסבוק הרבה דפים של אחיות והן יעזרו לך ברצון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשכר על הכנסת וונפלון?אלינור22/03/2017
שלום אני עובדת במכון גסטרו במרפאה
אנו אחיות מכניסות ונפלונים כ12 חולים לכל אחות בכל יום לפני פעולה.
ביקשנו מהנהלה להיתיחס לנושא ולהוסיף תוספת לשכר על כך כקוד ללקיחת שנים שכבר קיים במערכת..
קיבלנו סירוב
אנו רוצות לסרב להכניס ונפלונים. האם זכויותינו תתקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שכר
אורלי גלר26/03/2017את צריכה לבדוק במשרד הבריאות את הזכויות שלכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת מעשיות למוסמכות סיעודתמרה23/01/2017
שלום.
האם ידוע לך על לימודי השלמה של מעשיות למוסמכות?
התקשרתי לכמה מקומות ו..אין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי השלמה
אורלי גלר26/03/2017יש מספר בתי ספר ללימודי השלמה
תכתבי אחיות מוסמכות לימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות תעסוקה בשנה שניהאורן17/10/2016
שלום וחג שמח,
אשמח לשמוע אילו אפשרויות תעסוקה עומדות בפני בשנה שניה ללימודי התואר סיעוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות העסקה
אורלי גלר26/03/2017אתה יכול לעבוד בחברות סיעוד בהשגחה על חולים בבתי חולים מעסיקים לפי שעות בשעות היום ובלילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכל לבדוק באינטרנט
אורלי גלר04/06/2017יש מודעות שמחפשים סטודנטים לסיעוד
תוכל לעבוד גם בחברות שנותנות שירותי השגחה על חולים בבתי חולים זו עבודה שתוכל ללמוד ממנה ולחזק את הידע שלך בסיעוד
כמו כן העבודה יכולה להיות במשמרות נוחות בוקר או לילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעסוקה
אורלי גלר19/07/2017יש אפשרות שתעבוד בחברות סיעוד
בהשגחה על חולים וקשישים בשעות הערב , לילה
יש השגחות בבתי חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקשישה חולת אלצהיימראלין11/05/2017
שלום,
סבתא שלי הולכת עם הליכון וחולת אלצהיימר. בלילות היא מתעוררת המון בין היתר כדי ללכת לשירותים למרות שמשתמשת במכנסונים מיוחדים. זה מאוד מסוכן כי היא נופלת המון פעמים הלילות גם מהמיטה וכם בשירותים. האם קיים איזשהו טיפול שניתן לתת לה כדי שתישן טוב יותר? ואיך ניתן חגרום לה לא לקום בלילות (מיותר להסביר כי היא לא זוכרת מה שמסבירים לה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב חולי אלצהיימר לא ישנים בלילה
אורלי גלר04/06/2017זו בעיה ואולי כדאי לתת לה כדור שינה לפני שהיא הולכת לישון זה יקל עליה והיא תישן טוב
במצבה מאוד מסוכן שתקום לבד בלילה רוב הנפילות של הקשישים הם במצבים אלו כדאי שיהיה לידה מישהו שלא תקום לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב חולי אלצהיימר לא ישנים בלילה
אורלי גלר19/07/2017עדיף במצב זה לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות סיעוד, מה הן נותנות ומה העלותגלי09/07/2017
שלום רב
מבקשת לדעת איזה חברות מספקות סיעוד, מה הן נותנות ועלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות סיעוד
אורלי גלר19/07/2017יש הרבה חברות סיעוד
הם מספקות מטפלות להשגחה על החולים
יש קשישים שמקבלים קצבה מהביטוח לאומי ושעות סיעוד
העלות משתנה מחברה לחברה
תתקשרי לחברות ותבדקי עלויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על חלק מהחודשאלעד03/06/2017
שלום.
יש לי מטפלת סיעודית קבועה שעובדת על פי משכורת חודשית.
חודש שעבר היא עבדה חלק מהחודש.
כדי לחשב על פי ימי עבודה, מחלקים את המשכורת במספר הימים שיש בחודש ויוצא שכר ליום, ואז מכפילים במספר ימי העבודה שעבדה בפועל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר למטפלת סיעוד
אורלי גלר19/07/2017מחשבים את השכר כפי שכתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובעים פצעי לחץ?סאנה08/06/2017
למה בעצם נוצרים פצעי לחץ ואיך אפשר למנוע אותם, בהנחה שאין לנו טיפול צמוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי לחץ
אורלי גלר19/07/2017חולים ואנשים מבוגרים נוטים להישאר זמן רב באותה תנוחה בשל חוסר יכולת לזוז. עקב כך עלולים להיווצר אצלם פצעים שנגרמים כתוצאה מחוסר תנועה, פצעים שנקראים "פצעי לחץ".
פצעי לחץ הם פצעים פתוחים בעור, שנגרמים עקב פעולות ממושכות או חוזרות של הפעלת כוח על אותו שטח עור. במקרים אלה, ישנו איבר בגוף שסופג את מרבית משקל הגוף היושב או השוכב וכאשר הגוף לא נמצא בתנועה במשך זמן של כשעתיים, עלול, להתפתח פצע לחץ. הפצעים מופיעים ברוב המקרים בפלג הגוף התחתון, כאשר חלקם הגדול מופיע באזור האגן, וכן בקרסוליים, מרפקים, פצעי לחץ שלא מטופלים עלולים לגרום לזיהומים פנימיים .
חשוב להזיז את החולה שלא ישכב באותה תנוחה לאורך זמן ולטפל בפצע נקודתית במשחות וחבישות עפי מרשם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפל סיעודי בבית חוליםאינה15/06/2017
לסבא שלי יש מטפל זר והוא צריך לעבור ניתוח בשבוע הבא. בית החולים יסכים שהעובד שלו יישאר צמוד אליו או שיש פה בעיית סמכות או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל להשגחה בבית חולים
אורלי גלר19/07/2017חולים המאושפזים בבתי חולים לוקחים לרוב השגחת מטפל או אחות צמודה לחולה במשך היום או בלילה זה מקובל בבתי חולים והצוות של בית החולים מרוצה מכך שיש השגחה צמודה לחולה
לאחר ניתוח יש החזרים מקופות החולים על השגחה צמודה
לפרטים נוספים והזמנת השגחה לבית חולים תוכלי להתקשר למוקד ארצי 1800202009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?