פורום גריאטריה, גרנטולוגיה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סיעוד, טיפול, דיור מוגן, אשפוז, גיל הזהב, מחלות בגיל הזהב, פסיכוגריאטריה, הפרעות זיכרון, גריאטריה שיקומית ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים אופיודים וכדורי טרגין
    בלי שם
    02/09/2023

שלום לכולם.
    אני כותבת כאן. כדי להזהיר אותכם מכדורים אופיודים.. אני לצערי לוקחת 4 שנים בערך כדורים אחרי ניתוח. ו יותר משנה. כדורי טרגין. לצערי התמכרתי לכדורים. גמילה מאוד קשה וגם קשה מאוד למצוא מקום
    שמתאים לי לגמילה. מהכדורים.

אני עם בעיה עצבית קשה . ובמקום להביא לי כדורים לבעיה עצבית לצערי החליטו להביא לי כדורים אופיודים. אני לא אכתוב את שמו של הרופא. אני עכשיו כותבת כאן בשבילכם.. אל תתקרבו לכדורים האלה. יש רק נזק. בהתחלה הכדור מאוד עוזר לכאב. ולאחר מכן הוא פחות עוזר. ויש התמכרות.
    מי שאומר לכם שהגדור לא ממכר- הוא משקר.

הכדורים האופיודים האלה גורמים רק לנזקים.
    אני ממליצה לכם לא להתקרב לכדורים האלה.
    יש כדורים אחרים ש יכולים לעזור. ולא כדורים אופיודים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• נוגד דיכאון בגיל 80?
    רותי
    26/08/2023

אמי פוסט טראומטית מאובחנת, נכתב צה"ל משנת 1992. ללא טיפול תרופתי מאז. כרגע בדיכאון עמוק מלווה בחוסר שינה, בכי מרובה, חוסר תיאבון וירידה במשקל, כעס על העולם ולעיתים מחשבות לא רציונליות. לאחרונה מוכנה לשמוע על טיפול תרופתי. האם ניתן בגיל 80 להתחיל טיפול תרופתי נוגד דיכאון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגד דיכאון בגיל 80?

הוספת תגובה

תמונה

• תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
    פרץ פנינה
    19/12/2019

אימי בת 96 בדיור מוגן. היא חולת אלצהיימר, אינה אלימה ובזמן האחרון נוטה לבכות ללא סיבה (לא כואב לה, לא יודעת למה היא בוכה-לדבריה). מבינה ומכירה אותי גם בשמי. היא מקבלת מספטמבר 2019 ריספרדין 1 מ"ג בבוקר ו-0.5 בערב. מסתבר שתרופה זו ניתנת לחולי אלצהיימר במצב של תוקפנות מתמדת עד שקיים חשש לפגיעה עצמית או באחרים. אמא סיעודית מלאה (כסא גלגלים, רחיצה, האכלה , רסק. אשה ללא מחלות רקע. התרופה מעלה סיכון לתמותה מפסיכוזה עקב דמנסיה. האם זו התרופה היחידה? היא מקבלת גם טרמדול בבוקר 1 מ"ג, נגד כאבים. הבכי לא כתוצאה של כאבים נראה לי שזה רגשי. היא כבר קשה בהתבטאות ועונה רק בכן ולא. האם התרופה מתאימה לה אם אינה תוקפנית?

הוספת תגובה

תמונה

• תרופת רספרידון

ד``ר דנה פאר
    21/12/2019

שלום, כפי שכתוב בתיאור איני רופאה ואיני מיעעצת בעניין תרופות.
    על כל מקרה, רצוי שתפני לגריאטר או פסיכיאטר שמקבל את כל המידע על אמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
    דלית
    30/12/2019

שלום לד"ר דנה פאר,

אבי בן 89 , מזה כשש שנים יש לו, עד כמה שידוע לי, 2 מחלות עקריות: כליות במצב לא טוב אך ללא דיאליזה(כנראה בגלל הגיל),
    פרקינסון עם רעידות קלות מאוד אבל כנראה שלכן אינו יכול ללכת לבד או לקום ולכן בשלוש שנים אחרונות מרותק לכסא גלגלים עם מטפלת סעודית קבועה . נעזר בה גם לאכול ' ועוד,. .מתגוררים בבית עם המטפלת אבי ואמי.
    רוב הזמן ישן, אך מזהה אותנו הילדים, את הנכדים לא כ"כ, לדעתי עונה לעניין ודי בעניינים.
    בחודש האחרון חלה התדרדרות.
    לא מעוניין לאכול, ולא משתף פעולה, ממש נמאס לו, אפטי.
    שאלתי:
    כיצד המשפחה אשתו (גם מבוגרת אבל מצב הרבה יותר טוב.) וילדיו אמורים להתנהג,?
    האם אפשר לעזור לו ואם כן איך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?

הוספת תגובה

תמונה

• אב בן 89

ד``ר דנה פאר
    30/12/2019

שלום דלית,
    המצב שתיארת הוא של אדם סיעודי, אף במצב מתקדם כפי שיעיד הצורך לסייעע באכילה.
    לפי תיאורך הפרקינסון כבר במבצ מקתדם ומלווה בירידה קוגניטיבית, המתבטאת בקושי בביצוע פעולות יום יום וקשיים בזיכרון. סביר להניח שהירידה הקוגניטיבית, כלומר סוג של דמנציה המלווה פרקינסון, היא הרקע לאפתיה, חוסר שיתוף פעולה וכד'.
    ממליצה שתלמדו על דמנציה בשלבים מתקדמים כדי להבין מה צפוי בהמשך וכיצד לנהוג.
    אם הוא זקוק לעזרה רבה בכל התפקודים, אינו נייד ויש קושי בבליעה ולעיסה, ייתכן שהוא זכאי לשירות הוספיס בית מטעם קופ"ח. כדאי לפנות לרופא מטפל ןהיוועץ בעניין לקבל הפניה לשירות זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
    דינה
    28/01/2020

שלום!
    אימי בת 93. חולת דמנציה. חסרת שקט. רצה בלילות. מדליקה אורות בכל הדירה. מטופלת בסרוקוול ללא יעיל.
    איזה טיפול היית ממליצה כדי שתישן בלילה?משפחה שלמה חיה ללא שינה...
    תודה.
    דינה

הוספת תגובה

תמונה

• חוסר שקט בלילה

ד``ר דנה פאר
    28/01/2020

שלום דינה, התופעות שתיארת הן שכיחות בדמנציה, לצערנו.
    איני רופאה ולא אוכל להמליץ על טיפול תרופתי זה או אחר.
    צריך להיות בקשר עם רופא מומחה ולנסות תרופות שונות ובמינונים שונים עד שיימצא הפתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אמא בת 90 בשיקום מתעקשת לחזור הביתה
    חוה
    24/05/2020

אמא שלי בת 90 אחרי אירוע מוחי עם פגיעה בצד שמאל. הפכה להיות סיעודית צלולה. נמצאת בשיקום. מאד רוצה לחזור הביתה מרגישה שמקומה אינו שם. אני צריכה לשפץ את ביתה ולהמתין לכל האישורים והתכנון של משרד הבריאות. בעקבות הקורונה אין אפשרות לבקר והיא בטוחה שיכולה לחזור הביתה ולהסתדר לבד. הסברתי את המצב והיא לא מוכנה לקבל את המציאות החדשה. אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. איך לשכנע אותה שהיא חייבת לסיים את השיקום ובינתיים נסיים להכין את הבית לקראת השיבה שלה הביתה.

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר שיקום וטיפול בבית

צבר רפואה
    26/05/2020

שלום חוה, בשיקום בית מקצועי, צוות השיקום מסייע להתאים את הבית לצרכי המטופל. מלוא השיקום והטיפול (כמו זה הניתן במוסד) יכול להינתן במסגרת הביתית, כולל כל צוות מקצועות השיקום, כמו גם כמובן הטיפול הרפואי הנדרש. את מוזמנת לפנות לצבר רפואה ונשמח להסביר כיצד ניתן לקבל את הטיפול באופן מיידי וללא המתנה ובמה הוא כרוך. כך תוכלי להקל על אמא, וגם על כולכם. רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעות שינה סרוקוול, חרדות לוסטרל
    מרזאה דניאלה
    04/10/2022

שלום. אני סובלת המון שנים מחרדות ובעקבות החרדות גם בהפרעת שינה. במשך 28 שנה עברתי את כל הכדורים SSRI, סימבלתא, עכשיו לוסטרל. כל הכדורים מבטלים לגמברי את היכולת להירדם, וכשבעזרת כדורים כמו סרוקוול 50xr או רגיל, ברגע שהגעתי לקחת בהדרגה לוסטרל 50מג'( במינון הדרגתי) כך גם השינה נעלמה. כל טיפול שמקבלת לדיכאון וחרדות מבטל את האפשרות לשינה. בחודשים אחרונים אובחנתי עם דם נשמתי בשינה וכבר חודש וחצי משתמשת בלי בעיה ב cpap.
    כל הבדיקות דם תקינות....בינתיים. מה עלי לעשות כדי גם להתפתר מחרדות וגם שאוכל לישון. תודה רבה, תעזרו לי.
    ד.מ

הוספת תגובה

תמונה

• ל - ד.מ

ישראלי
    04/10/2022

עצוב שאת מלעיטה את גופך ומוחך ב"תרופות" מסוכנות ומזיקות (קראי היטב את העלונים המצורפים להן) שברוב במקרים לא מועילות והנזקים שהן גורמות חמורים הרבה יותר מהבעיות שהן אמורות "לתקן". שומר נפשו ירחק. טפלי בחרדות בשיטה חשיבתית התנהגותית שמודגמת היטב בספר "בוחרים להרגיש טוב" והפסיקי את התרופות בהדרגה - וסופית. בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחיר ממוצע של הערכה גריאטרית
    מאי
    03/11/2019

מהו המחיר הממוצע ל בן 82?

הוספת תגובה

תמונה

• עלות הערכה גריאטרית

ד``ר דנה פאר
    03/11/2019

שלום,
    הגיל של הנבדק אינו רלוונטי.
    יש רופאים העובדים עם קופח וניתן לקבל החזר חלקי לפחות.
    יש רופאים שלא.
    רופא מומחה שמגיע הביתה לרוב עולה לפחות 2000 שח, תלוי ברמת מומחיות, מוניטין ומיקום.
    אני גרונטולוגית, ולא רופאה כך שאיני יודעת במדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש לשנות את שם הפורום לגרונטולוגיה
    דוד
    19/08/2019

משום שגריאטריה זה מקצוע רפואי וד"ר פאר היא לא רופאה ולא גריאטרית.

הוספת תגובה

תמונה

• גרונטולוגיה

ד``ר דנה פאר
    19/08/2019

שלום דוד,
    לגמרי מסכימה איתך!
    מעולם לא התיימרתי להציג עצמי כרופאה,
    ובכל במה מקפידה להציג את עצמי כגרונטולוגית גאה.
    אגב, המקצוע המקורי שלי הוא ריפוי בעיסוק, ועם השניים מצאתי שיש גם לכך יש השפעה משמעותית ייחודית.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מצב בלבולי אצל אבי
    אמיר
    18/08/2019

אבי בן 81 מגלה בשנים האחרונות התדרדרות מבחינה שכלית וזה מתבטא בעיקר בשעות הלילה בכך שהוא מסתובב מרבית שעות הלילה ונרדם במקומות שונים ואפילו בזמן עמידה,נפילות מסוכנות ולפני 3 חודשים שבר את הכתף,שכחה,דיבור לא ברור ואכילה כפייתית.
    הדבר החמיר בשנה האחרונה והסדר הפך לכך שהוא יושן במרבית שעות היום ומסתובב בלילה ולרוב כשהוא רדום.
    יש לציין שהתנהגויות אלו בולטות בעיקר בשעות הלילה בין השעות 23:00-7:00.
    בשעות היום דעתו לרוב צלולה והוא מתנהג כראוי ואין תופעות אלו מופיעות וכששואלים אותו הוא טוען שלא זוכר כלום ממה שהיה.
    ניסינו תרופות שינה שונות ותרופות הרגעה אך אלו גרמו לו לבלבלו והזיות רבות ולא תרמו להירדמות אלא להפך,נהיה עירני ומבולבל יותר.
    השאלה מה אפשר לעשות במקרים כאלו כיוון שאני ואמי שגרים איתו סובלים רבות ואיננו נרדמים בשעות הלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב בלבולי אצל אבי

הוספת תגובה

תמונה

• בנוסף

אמיר
    18/08/2019

בנוסף אבי סובל מסכרת לא מאוזנת ומזריק שתי זריקות אינסולין במהלך היום וסובל מלחץ דם ונוטל מינון גבוה של תרופות.סובל מהשמנת יתר יחסית לגובהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מצב בלבולי

ד``ר דנה פאר
    18/08/2019

שלום אמיר,
    ממה שתיארת עולה תמונה מורכבת שגם להביא בה שינוי ו/או סדר ידרוש זמן ומאמץ.
    איני יודעת מה התרופות שניסיתם עד כה, ואם פניתם לגריאטר.
    על כל מקרה, ייתכן שאביך סובל מדמנציה מסוג גופיפי לואי, המאופיינת בהבדלים ביכולת קוגניטיבית בשעות שונות של היממה, שינויים בשינה ובניידות.
    ממליצה להיוועץ בגריאטר ולהעלות בפניו אפשרות זו.
    כמו כן, כתבת שאביך נוטל תרופות רבות. לעתים דווקא "ניקוי" תרופתי משפיע לטובה על זקנים, בוודאי מי שנוטל הרבה תרופות שנים רבות, ויש מקום לשקול גם אפשרות זו.
    כמובן שכל שינוי תרופתי חייב בליווי מקצועי!!!
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שגיאות כתיב מינוריות לאחרונה
    ישי
    14/08/2019

אני בן 67. בזמן האחרון שמתי לב שאני כותב בשגיאות כתיב קלות. אני כתבתי מילה ואז משהו משונה לי בה ואז אני שם לב שהיא נכתבה בשגיאת כתיב.
    האם זה מעיד על כך שמשהו ברקמת המוח שלי נפגע?

הוספת תגובה

תמונה

• שגיאות כתיב

ד``ר דנה פאר
    14/08/2019

שלום ישי,
    כל הכבוד שאתה מודע לשינויים ופונה בעניין.
    מוקדם מדי לקבוע כי יש פגיעה ברקמת המוח, אך ממליצה לבדוק את הנושא ע"י פנייה לנוירולוג ולבקש שיבצע אבחון MOCA, הבודק אפשרות של Mild Cognitive Impairment.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה לגבי תחום הפסיכוגריאטריה
    סיגל
    06/08/2019

ממה שונה תחום הפסיכולוגיה הרגיל מתחום הפסיכוגריאטריה?

הוספת תגובה

תמונה

• פסיכוגריאטריה

ד``ר דנה פאר
    06/08/2019

שלום סיגל,
    פסיכוגריאטריה אינו תחום ספציפי ברפואה, אלא מונח המשמש לתאר רופא פסיכיאטר שעשה התמחות נוספת בגריאטריה (תורת הזיקנה).
    פסיכולוגיה זו דיסציפלינה מקצועית נפרדת, והעוסקים בה אינם מוסמכים ברפואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
    מרצלה
    10/07/2019

שלום רב!
    אימי בת 80 אובחנה כחולת דמנציה. בעבר רוב היום נהגה לישון והלכה כפופה באמצעות הליכון למרחקים קטנים ביותר. במקביל נהגה ליטול ציפרלקס 15 מ"ג במשך שנים רבות עקב דיכאון. לפני כחודש וחצי אושפזה בבית החולים עקב צלוליטיס ומאז חלה התדרדרות רבה בתפקודה . שונה לה הטיפול התרופתי קיבלה בוקר- 1 זיפרקסה
    ערב- 1 זיפרקסה
    1 בונדורמין
    1 טרזודיל. הטיפול לא סייע ובעקבות זה הפכה להיות חסרת מנוחהצעקה לא ישנה בלילות והגרוע מכל איבדה את היכולת לעמוד על הרגליים. חוסר יכולת תאום יד עין כל היום עם עיניים עצומות , שיבושי שפה לא ניתן להבין את אשר אומרת. כעת עברה ליחידת בית של קופת חולים והרופא שוב שינה ל-1 זיפרקסה בבוקר 5 מ"ג ובערב 2 זיפרקסה 5מ"ג +1 לוריוון.
    כל היום ישנה אינה פותחת עיניים אינה זזה במיטה כמעט ואינה אוכלת.
    שאלתי היא מה עושים? האם להשלים שזו הדרך היחידה לטפל בדמנציה?
    האם עלי להשלים שבעקות התרופות אינה אוכלת, מתקשרת?
    ייתכן שהתרופות גורמות לכל זה ?
    לאן לפנות אני חסרת אונים .
    תודה מראש מרצלה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול תרופתי

ד``ר דנה פאר
    03/08/2019

מרצלה שלום,
    דמנציה הי אמחלה מתקדמת, ובשלבים מתקדמים פוגעת בתפקודים בסיסיים, כלומר מפסיקים ללכת, מופיעות בעיות בליעה וממעטים לאכול.
    לעתים תרופות מחריפות את המצב ויש תמיד מקום להתייעצות ספציפית בעניין (אך לא באינטרנט! חובה שרופא מומחה או רוקח קליני ייתן ייעוץ בנושא).
    מעבר לכך, כדאי לקרוא וללמוד על שלבים מתקדמים של דמנציה, כדי להבין מה קורה ומה ניתן לצפות בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה מנטלית או פסיכיאטרית אימי הקשישה
    ס.ג
    01/08/2019

שלום
    אימי בן אדם חולה,סכרת קיבה ועוד.תמיד היתה אדם היפוכונדר שכאב לה משהו.
    בחודשיים האחרונים החלה לזייף סימני מחלות כדי לקבל טיפול ויחס,היינו כבר מספר פעמים בבית חולים איתה והיא אוהבת להיות שם וברגע שומעת משחררים אותה מתחילה להגיד שיש לה בחילות/סחרחורת/לבכות..לנסות להקיא בכוח..
    ראינו אותה מכניסה לעצמה אצבע לפה/גרון כדי להקיא בכוח..משקרת לגבי סימפטומים אחרים.
    אנחנו גרים רחוק ממנה והיא מתקשרת בוכה וטוענת שחולה ומביאה..אבל מצד שני המטפלת של ביטוחלאומי מעדכנת אותנו שאלה ומצב רוח תקין.
    הבאנו אליה רופא רגיסטרי לפני שבועיים שראה שהיא בדכאון חוץ מחלות שלה...הוא לא ראה אותה
    במצב שהיא משקרת ועושה מניפולציות..
    מה עושים? הזיכרו והתוצאות שלהן תקינים...היא יודעת לענות על שאלות כלליות..
    זה לא נראה דמנציה..זה שנראה כמו תסמונת מינכאוזן.
    אודה להכוונה או עצה כיווני חשיבה אחרים.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• בעיה פסיכיאטרית

ד``ר דנה פאר
    03/08/2019

שלום,
    נשמע שאמך סובלת מבדידות.
    בדידות אמנם אינה מחלה, אך כיום ידוע שיש לה השפעות גופניות ממשיות עד כדי קיצור תוחלת חיים של אדם.

לאנשים יש הרבה סימפתיה לאדם שחולה במחלה גופנית, אך מעט מאד סימפתיה לאדם החולה במחלת נפש, ועוד פחות לאדם שמודה שהוא פשוט בודד וגלמוד ורע לו.

לרוב, תסמונת מינכהאוזן אינה מקובלת כאבחנה בגיל הזיקנה.
    כנראה שבהיותה במסגרת (אשפוז וכד') היא חווה רגשות טובים ומקבלת תשומת לב, וזה הרקע לנסיונות שלה להגיע לבי"ח.
    אין בהכרח צורך האבחנה פסיכיאטרית בעניין. אם כבר, יש מקום לבדוק אם היא סובלת מדיכאון, ולטפל בזה.

מה שצריך לעשות זה למצוא איך להעשיר את החיים החברתיים של אמך: השתתפות בחוגים, מועדון גמלאים, מרכז יום או מעבר למסגרת של בית אבות (מחלקת עצמאים או תשושי גוף) או דיור מוגן.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח להחלפת מפרק ירך
    רום
    30/07/2019

האם הסיכון בביצוע ניתוח להחלפת מפרק לאדם בגיל הזהב,נחשב לגבוה וממשיך לגדול עם הגיל?
    אם כן, למה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להחלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח להחלפת מפרק

ד``ר דנה פאר
    30/07/2019

רום שלום,
    הסיכון בביצוע ניתוח להחלפת מפרק ירך אינו מושפע בהכרח מהגיל, אלא מהמצב הגופני והתפקודי של האדם.
    ככל שעולה הגיל יש עלייה בשכיחות מחלות כרוניות, כלומר מחלות רקע הקיימות במקביל לבעיה החריפה של הבעיה במפרק.
    מחלות כרוניות מגדילות את הפוטנציאל לסיבוכים מהניתוח, גם על רקע אינטראקציות בין תרופתיות למחלות השונות).
    כמו כן, מחלות רקע ומגבלות שונות משפיעות על הפוטנציאל השיקומי של האדם, שמהווה אף הוא שיקול בהחלטה על הליך ניתוחי זה.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה